AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. S-au închis primele urne! Prezența la vot

Alegeri parlamentare 2020. S-au închis primele urne! Prezența la vot

alegeri parlamentare 2020Alegeri parlamentare 2020. S-au închis primele urne! Prezența la vot

Alegeri parlamentare 2020. Secția de votare din Noua Zeelenadă, deschisă la Auckland, s-a închis! Românii din această țară au avut la dispoziție două zile să voteze senatorii și deputații din noul legislativ.

Procesul de votare din Noua Zeelandă a început vineri seară, fiind prima țară care a dat startul alegerilor parlamentare 2020.  La secţia din acest stat desfăşurarea procesului electoral s-a desfăşurat fără probleme şi fără prelungirea votării.

La ora 12.00, ora României, se vor închide și secțiile de votare din Canberra, Melbourne și Sydney, potrivit fusului orar.

Votarea este în curs de desfășurare în 694 secții, din Asia, Europa și Africa (Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Republica Indonezia, Regatul Thailandei, Republica Singapore, Vietnam, Kazahstan, India, Sri Lanka, Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Sultanatul Oman, Iran, Arabia Saudită, Belarus, Etiopia, Irak, Kenya, Kuweit, Qatar, Federaţia Rusă, Turcia, Africa de Sud, Bulgaria, Cipru, Egipt, Estonia, Finlanda, Republica Elenă, Iordania, Israel, Liban, Lituania, Letonia, Republica Moldova, Palestina, Siria, Sudan, Ucraina, Zimbabwe, Albania, Algeria, Angola, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Republica Cehă, Croația, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Republica Macedonia de Nord, Regatul Maroc, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Irlanda, Islanda, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Senegal), potrivit MAE.

Două zile de votare în Diaspora

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot vota la alegerile parlamentare din anul 2020 la oricare dintre cele 748 de secții organizate în străinătate. Secțiile de votare sunt deschise între orele 7.00 și 21.00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare sau se află la rând în afara sediului secției de votare, pentru a intra în localul de vot.

Românii din diaspora au două zile la dispoziție pentru a-și alege senatorii și deputații: sâmbătă și duminică. Este pentru prima oară când alegerile parlamentare în străinătate se derulează pe parcursul a două zile.

author avatar
Andreea Vlad