AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. S-au deschis secţiile de votare. Românii au de ales...

Alegeri parlamentare 2020. S-au deschis secţiile de votare. Românii au de ales dintre 7.136 de parlamentari!

Alegeri parlamentare 2020Alegeri parlamentare 2020. S-au deschis secţiile. Românii trebuie să aleagă între 7.136 de parlamentari

Alegeri parlamentare 2020. Duminică, 6 decembrie, la orele 7.00 s-au deschis secţiile de votare pentru alegerile parlamentare din 2020. Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi la urne.

În total, au fost depuse 1.147 de liste de candidaţi şi candidaturi independente – 42 de candidaţi independenţi s-au înscris pentru Cameră şi unul pentru Senat, relevă datele Expert Forum. Pentru cele patru locuri de deputat în circumscripţia Străinătate sunt 47 de candidaţi, iar 29 se luptă pentru cele două locuri de senator. Listele cele mai lungi sunt cele pentru Bucureşti, unde ajung până la 37 de candidaţi.

Cea mai mare competiţie este în judeţul Brăila la Camera Deputaţilor, cu 19,8 candidaţi pe loc, iar cea mai mică la Buzău, cu 9 pe loc. Şi la Senat, lupta cea mai intensă se poartă tot în Brăila, cu 27,5 candidaţi pe un loc, cea mai slabă înregistrându-se în Prahova, 11,8 pe loc.

Votarea începe la ora 7:00 şi se încheie la ora 21.00, însă pentru alegătorii aflaţi la ora 21.00 la sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care la ora 21.00 se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot continuă votarea atât în ţară, cât şi în străinătate, dar nu mai târziu de 23:59.

Cine are drept de vot?

La alegerile parlamentare 2020 an pot vota cetăţenii români care au vârsta de 18 ani împliniţi în ziua de 6 decembrie. Nu au drept de vot cei cărora le-au fost interzise drepturile electorale printr-o hotărâre judecătorească.

Cum votează românii din Diaspora?

Românii care au domiciliul sau reşedinţa în România şi care în ziua votării se află în ţară pot vota în baza următoarelor documente: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

author avatar
Andrei Ștefan
55 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger