AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. Patriarhul Daniel a fost la vot, unde i-a surprins...

Alegeri parlamentare 2020. Patriarhul Daniel a fost la vot, unde i-a surprins pe toţi cu gestul său incredibil

Patriarhul DanielAlegeri parlamentare 2020. Patriarhul Daniel a fost la vot, unde i-a surprins pe toţi cu gestul său incredibil

Într-o zi de duminică, de Sfântul Nicolae, Patriarhul Daniel şi-a rezervat timp şi pentru alegerile parlamentare 2020.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, s-a prezentat duminică după-amiază la urne, pentru a-şi exercita dreptul de a alege.

El a votat la o secţie din cadrul Şcolii gimnaziale „Ienăchiţă Văcărescu” din Capitală, informează Agenţia de Ştiri Basilica a Patriarhiei Române.

Cu ce gest i-a surprins Patriarhul Daniel pe toţi?

Cei prezenţi au primit iconiţe din partea Patriarhului, lucru mai puţin obişnuit într-o secţie de votare. Patriarhul BOR nu a făcut declaraţii înainte sau după exprimarea votului la alegerile parlamentare.

Înainte de a merge la vot, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de Sf. Nicolae

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, afirmă că Sfântul Nicolae este „un om al faptelor bune făcute cu discreţie”, dar mai ales este un „prieten al copiilor”.

Sfântul Nicolae este ajutător al orfanilor, al bolnavilor, al oamenilor aflaţi în dificultăţi, dar mai ales este prieten al copiilor.

De fapt, Sfântul Nicolae arată bunătatea lui Dumnezeu Tatăl, iubirea milostivă a lui Dumnezeu, care trimite pe unicul Său Fiu în lume pentru mântuirea lumii şi această bunătate milostivă a lui Dumnezeu Tatăl este personificată de Moş Crăciun.

Cu alte cuvinte, Moş Nicolae este un fel de înaintermergător al lui Moş Crăciun şi el este perceput de copii ca un sfânt milostiv, dăruitor, un prieten discret. Este un om al faptelor bune făcute cu discreţie„, a afirmat PF Daniel.

author avatar
Andrei Ștefan