AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. Orban, anunț de ultimă oră. Ce se va întâmpla...

Alegeri parlamentare 2020. Orban, anunț de ultimă oră. Ce se va întâmpla în ziua votului în localitățile aflate în carantină – VIDEO

Alegeri parlamentare 2020. Orban, anunț de ultimă oră. Cum se va desfășura votarea în localitățile aflate în carantină - VIDEO

Cum de câteva zile deja mai multe localități din țară, inclusiv din preajma Capitalei, au intrat în carantină, din cauza incidenței cazurilor de infectări cu noul coronavirus, premierul a dat asigurări, luni, că oamenii vor putea vota.

”Există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului la vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce privește deplasarea cetățenilor la secţiile de votare, pentru exercitarea acestui drept fundamental”, a susținut Ludovic Orban.

În cazul românilor aflați în carantină sau izolare, se poate apela la urna mobilă, a anunțat șeful Executivului. ”Toţi cetăţenii care se află în izolare sau carantină – fie datorită (!) faptului că sunt infectați cu COVID, fie ca urmare a faptului că au venit dintr-o țară cu de incidență a ratei de infectare mai mare decât România și se află în carantină timp de 14 zile, fie că au fost persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave – își vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise către toți cetățenii care doresc să voteze (…). Deci se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetățean, chiar dacă se află în izolare, în carantinare sau (…) internat în spital din cauza infectării cu COVID”, a completat Orban.

Inclusiv Dobroeștiul, localitatea unde are domiciliul Ludovic Orban, a intrat, din seara zilei de 21 noiembrie, în carantină. Ca urmare a acestei măsuri, premierul a plecat luni dimineață la lucru având la îndemână legitimația de serviciu. DETALII AICI.