AcasăPoliticaALEGERI PARLAMENTARE 2020. Lovitura pe care o pregătește Orban. Se leapădă de...

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Lovitura pe care o pregătește Orban. Se leapădă de doi miniștri în noul Guvern

orbanALEGERI PARLAMENTARE 2020. Lovitura pe care o pregătește Orban. Se leapădă de doi miniștri în noul Guvern / foto: Hotnews

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Partidele politice se află în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Urmează niște săptămâni încărcate pentru cele mai importante formațiuni politice din România, care trebuie să convingă electoratul că merită să ajungă în Parlament.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că liberalii au pregătit deja programul de guvernare, dar urmează să-l prezinte cel mai probabil duminică, potrivit Agerpres. Premierul a adăugat că măsurile propuse de partid vizează creşterea economică pentru a putea susţine programul de investiţii care deja a fost lansat. Obiectivul PNL este asigurarea unei dezvoltări economice a României în următorii 4 ani, una fără precedent.

Orban vrea să rămână premier

În situația în care liberalii vor câștiga alegerile parlamentare de luna viitoare, tot Ludovic Orban va fi propunerea PNL de premier pentru viitorul Executiv. Acesta și-a făcut din câte se pare temele și a întocmit lista de miniștri cu care ar merge în Parlament.

Potrivit unor surse politice, Monica Anisie, de la Educație, și Marcel Vela, de la Interne, se află printre miniștrii care nu se vor mai regăsi însă în viitorul Executiv. Se discută despre cei doi oficiali care nu ar mai fi pe listă în noul Guvern, însă este posibil să mai fie și alte nume.

Ce ministere nu vor mai aparține PNL?

Unul dintre motive ar fi faptul că este posibil ca cel puțin 4-5 ministere să nu mai aparțină liberalilor după următoarele alegeri, asta în contextul în care liberalii ar urma să câștige aceste alegeri, să aibă o majoritate în Parlament și să formeze în continuare Executivul.

Astfel, se pot purta discuții atât cu cei de la PMP și cu cei de la UDMR, însă, spun aceleași surse, că liberalii ar fi destul de sceptici în a purta negocieri și discuții, dar și a da anumite ministere pe mâna celor de la USR, pentru că se tem de anumite critici venite din partea acestora.

author avatar
Andreea Vlad
381 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger