AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. Kelemen Hunor se poziționează ferm împotriva AUR: „Nu era...

Alegeri parlamentare 2020. Kelemen Hunor se poziționează ferm împotriva AUR: „Nu era nevoie de așa ceva în Parlament”

Kelemen HunorAlegeri parlamentare 2020. Kelemen Hunor se poziționează ferm împotriva AUR: „Nu era nevoie de așa ceva în Parlament”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că opţiunea sa este ca Uniunea să facă parte dintr-un Guvern alături de PNL şi USR-PLUS, adică să aibă miniştri în Cabinet, nu doar să ofere sprijin parlamentar.

Liderul UDMR pledează pentru un Guvern de centru-dreapta: „E nevoie de un Guvern de centru-dreapta. Din punctul meu de vedere, asta este opţiunea numărul unu, un Guvern de centru-dreapta, un Guvern stabil, cu un program simplu, cu un program extrem de transparent, care poate fi pus în aplicare (…). Vom vedea, asta este opţiunea noastră, asta ar fi, dacă ar trebui să dăm sfat cuiva, asta ar fi sugestia noastră, un Guvern de centru-dreapta. Nu cred că se poate forma astăzi şi în viitorul apropiat o majoritate în jurul PSD-ului, trebuie să fie limpede pentru toţi”.

Despre partidul AUR, Kelemen afirmă că „nu era nevoie de aşa ceva în Parlamentul României, în 2020”, conform Hotnews. „Nu era nevoie de o astfel de forţă în Parlament, dar cetăţenii au rezolvat această problemă şi vom vedea ce se va întâmpla mai departe şi cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de aşa ceva în Parlamentul României, în 2020”., a declarat Kelemen Hunor.

Senatorul Tanczos Barna îl aprobă

Senatorul UDMR Tanczos Barna este în asentiment cu Honor. El consideră că un astfel de partid (n.r. AUR) nu-și are locul, în anul 2021, în Parlamentul României.

Acesta a refuzat să spună cu ce partide nu ar negocia UDMR în acest moment, punctând că aşteaptă să fie întrebaţi dacă vor să participe la guvernare. „N-aş vrea să spun că nu negociem. Aşteptăm să fim întrebaţi dacă vrem să participăm la guvernare, trebuie să vedem şi decizia preşedintelui Iohannis, care va desemna un premier şi în cazul acesta, cu siguranţă, vom purta aceste negocieri. Linia de 5% de care trebuie să treacă partidele de la coada clasamentului e o zonă destul de interesantă, nu ştim cum se va finaliza după numărătoarea voturilor această intrare în Parlament pentru PMP, care face parte din aceeaşi familie politică ca şi noi, nu ştim ce se va întâmpla cu Pro România şi noi sperăm să se finalizeze într-un sens bun pentru noi, pentru comunitatea maghiară. În ceea ce priveşte partidul AUR, nu credem că aceste acţiuni şi aceste declaraţii, de multe ori împotriva comunităţii maghiare, îşi au locul, din nou, în 2021, în Parlamentul României”, a afirmat Tanczos, citat de Agerpres.

Senatorul UDMR a adăugat că speră că liderii AUR îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România.

author avatar
Andreea Vlad
203 afisari

3 COMENTARII

  1. BĂ hunor da de UDMR organizatie culturala etnic maghiara era nevoie in parlament? Nici macar nu este inreg. ca partid poltici UDMR! Nu inteleg de ce este lasat sa participe la alegeri nefiind inreg. ca partid politic acest UDMR!?? Încalcind legile ROMÂNIEI ȘI CONSTITUȚIA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger