AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. Județul în care AUR a zdrobit PSD și PNL....

Alegeri parlamentare 2020. Județul în care AUR a zdrobit PSD și PNL. A luat toate mandatele pentru Senat

AURAlegeri parlamentare 2020. Județul în care AUR a zdrobit PSD și PNL. A luat toate mandatele pentru Senat / foto: infoialomita.ro

Rezultatele finale la alegerile parlamentare 2020 vine cu noi surprize! Județul Ialomița are numai senatori de la AUR. PNL și PSD nu au prins, în acest județ, nici un mandat în camera superioară a Parlamentului.

În judeţul Ialomiţa alegerile au fost câştigate de PSD, urmat la mare distanţă de PNL. AUR a ieşit abia pe locul trei. Din cauza modului în care se distribuie şi redistribuie mandatele, cele două partide mari nu au obținut niciun mandat de senator.

Mulți dintre candidații AUR nu ştiu cum s-au trezit peste noapte senatori. Unul a mărturisit că a ajuns pe lista de candidaţi printr-o conjunctură şi nici prin gând nu i-a trecut vreodată că ar putea îmbrăca haina de parlamentar.

Cei doi senatori de Ialomița sunt Rodica Boancă și Adrian Costea, potrivit Digi 24.

Absenteism major la urne

Județul Ialomița a fost la coada clasamentului în ceea ce privește prezența la vot. Partidele consacrate – PSD și PNL – au primit mai puține voturi față de alegerile parlamentare din 2016, iar AUR a obținut rezultate surprinzător de bune.

Prezența la vot în județul Ialomița a fost 26,21%, adică au votat 59.676 alegători.

PSD a fost votat masiv

Deşi au absentat la alegerile parlamentare 2020, ialomiţenii care s-au prezentat la urne au votat masiv Partidul Social Democrat (PSD).

Astfel, la Senat s-au înregistrat următoarele scoruri: PSD-39,71%, PNL-20,20%, AUR-12,80%; Camera Deputaţilor: PSD-40,22%, PNL-21%, AUR-11,90% În judeţul Ialomiţa, prezenţa la vot a fost de doar 26,21% (au votat aproape 60.000 de persoane).

Pentru Camera Deputaţilor, voturile ialomiţenilor s-au îndreptat către PSD-40,22%, în timp ce PNL a înregistrat un scor electoral de 21%. Pe locul 3 în Ialomiţa s-a situat Alianţa pentru Unirea Românilor, cu un scor electoral de 11,90%.

author avatar
Andreea Vlad
921 afisari

3 COMENTARII

  1. Surprinzator , la cata ” inteligenta ” duhneste in judetul Ialomita , AUR abia a obtinut 11 , 90 % , se putea mai mult !

  2. Surprinzator la cata inteligenta duhneste in partidul criminal al lui iohannis ,a pierdut alegerile De ce ?Din cauza scarbelor criminale ,drogate si homalai ce se afla la conducerea lor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger