AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. Iohannis, prima reacție după marele eșec

Alegeri parlamentare 2020. Iohannis, prima reacție după marele eșec

Alegeri parlamentare 2020. Iohannis, prima reacție după marele eșec (foto: Facebook)

Klaus Iohannis iese cu un prim mesaj public, după aflarea rezultatelor obținute de PNL la alegerile parlamentare, partidul pe care l-a susținut fățiș înaintea acestui scrutin.

Rezultate care, pe cât de mari au fost așteptările liberalilor, pe atât de mari s-au dovedit dezamăgirile, dacă este să ne raportăm la faptul că, după cum arată cele mai recente rezultatele parțiale comunicate în cursul acestei zile din direcția Biroului Electoral Central, PNL este pe locul 2, după PSD.

Din câte a anunțat Președinția, Iohannis va face declarații începând cu ora 18. Șeful statului va ieși în fața presei după ce în cursul zilei s-a vehiculat, pe surse, că ar fi avut discuții cu Ludovic Orban, chiar la Cotroceni.

Cum arată cifrele

Conform datelor anunțate la cu moment de referință ora 13, situația arată astfel:

  • Camera Deputaţilor

PSD –29,50%
PNL – 24,64%

  • Senat

    PSD – 30,1%
    PNL – 25,7%

Ce spunea Iohannis înainte de alegeri

Pe 25 noiembrie, în cursul unei conferințe de presă la Cotroceni, Klaus Iohannis a explicat de ce a ales să laude PNL, inclusiv pe durata campaniei electorale.

Redăm integral dialogul:

”Domnule Președinte, în urmă cu exact un an, după turul doi al alegerilor prezidențiale, spuneați: „Vă promit că voi fi președintele tuturor românilor: și al celor care m-au votat, și al celor care nu m-au votat, și al celor care nu au fost deloc la vot”, însă ieri, într-o declarație de presă pe care ați susținut-o aici, la Palatul Cotroceni, ați pomenit de 15 ori PSD, evident, în context negativ. În schimb, ați făcut campanie electorală pentru PNL. Și aici aș avea două întrebări conexe. Unu: de ce ați ales să fiți doar președintele PNL? Și doi: nu credeți că pe 6 decembrie PNL va fi taxat la vot tocmai din cauza atitudinii dumneavoastră, lipsită de echidistanță politică?

Klaus Iohannis: Nu știu de unde ați scos-o asta cu echidistanța politică. Cunosc destul de bine Constituția. Președintele nu poate să fie membrul unui partid, dar asta nu înseamnă că președintele trebuie să fie un mut sau să nu aibă opinii politice. Eu cred că președintele face bine să își spună opinia.

În acest sens, vă rog să citiți și declarația mea de ieri, am fost foarte franc, am arătat ce prost a guvernat PSD – și pot să repet oricând acest lucru, îl știți la fel de bine ca și mine – și am făcut, într-adevăr, afirmații de apreciere la activitatea PNL, care s-a zbătut foarte tare, cu toate că este un guvern minoritar, că este în pandemie, că este în criză economică, și tot a mișcat lucruri. Ah, că nu le-a mișcat pe toate, foarte adevărat, mai ales că a avut frâna PSD din Parlament, și asta știm cu toții. Că s-au mai făcut și greșeli, și asta e adevărat, doar știți vorba românului – numai cine nu muncește nu greșește.

Și cred că, înainte de alegeri, românii se așteaptă de la mine să le spun cum văd lucrurile. Cum vă imaginați să stau eu și să mă uit la lună, sau la stele, sau la soare, și să nu spun ce se întâmplă? Ar fi o eroare fundamentală, fiindcă așa zice în Constituție, că eu, președintele, veghez la buna funcționare a statului, în care stat sunt și partide, și Parlament, și Guvern, și diverse autorități, și PSD tot a guvernat prost și PNL tot s-a străduit tare.”

411 afisari

6 COMENTARII

  1. Domnul e propagandist, o sa laude PNL, de parca ar fi invins coronavirusul, o sa-i pupe….pe unguri, dupa ce s-a lepadat de ei, si o sa fie circ cu iz galben in continuare

  2. Cam mare diferenta 6 procente.
    Nici nu a iesit lumea.
    Eu am iesit ca un bun roman nu puteam sa stau in casa sa nu votez.
    Mi-am anulat votul pe motiv ca nu avem partid de dreapta .

  3. Niste nenorociti,jefuitori ai bugetului.Sa ne arate concret un lucru poziriv facut pt.Tara sau pt.romani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger