AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. Cum votează românii aflaţi în carantină, izolaţi, spitalizaţi sau...

Alegeri parlamentare 2020. Cum votează românii aflaţi în carantină, izolaţi, spitalizaţi sau arestaţi

Alegeri parlamentare 2020Alegeri parlamentare 2020. Cum votează românii aflaţi în carantină, izolaţi, spitalizaţi sau arestaţi

Românii din ţară, aflaţi în carantină sau izolare la domiciliu din cauza COVID-19, pot vota duminică, la alegerile parlamentare 2020, folosind urna specială.

Cine mai poate solicita urna mobilă?

Pot solicita urna mobilă şi alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, cei care se află internaţi în spital sau execută o pedeapsă privativă de libertate, conform Agerpres.

În acest caz, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor dispune măsurile necesare, astfel încât duminică la ora 21,00 urna specială să se afle în localul de vot.

Pentru prima dată alegerile se desfăşoară cu localităţi aflate în carantină din cauza numărului de îmbolnăviri de COVID-19, dar alegătorii se vor putea prezenta la urne fără să fie nevoiţi să dea o declaraţie pe propria răspundere.

Ce politicieni au solicitat urna mobilă?

Deputatul USR Iulian Bulai, George Scarlat – secretar de stat în Ministerul Agriculturii, care deschide lista PNL Galaţi la Senat, sau preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Şi copreşedintele USR PLUS Dan Barna a fost testat pozitiv, el aflându-se în imposibilitatea de a vota chiar şi cu urna mobilă, având în vedere că este izolat în Bucureşti, iar domiciliul său este în Sibiu. Au mai fost confirmaţi cu COVID-19 deputatul USR Tudor Benga, deputatul PNL de Timiş Ben Oni Ardelean, dar şi Mihail Neamţu de la PMP.

author avatar
Andrei Ștefan
53 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger