AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. BEC a dat undă verde renumărării voturilor în mai...

Alegeri parlamentare 2020. BEC a dat undă verde renumărării voturilor în mai multe secții din Capitală – DOCUMENT

BEC a dat undă verde renumărării voturilor în mai multe secții din Capitală (foto: primaria-lumina.ro)

În timp ce se discută despre majorități parlamentare și despre viitorul Guvern, la o zi după ce Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de premier, s-a aflat că în Capitală urmează să se renumere voturi, în câteva secții în care s-a desfășurat procesul electoral din 6 decembrie.

Totul, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a emis, marți, două decizii prin care se admit solicitările de renumărare a voturilor din trei secții de votare din sectorul 1 și, respectiv, dintr-o secție din sectorul 1 al Capitalei.

Prima dintre hotărârile BEC, publicate pe site-ul instituției, vizează cereri venite din direcția Oficiului electoral al sectorului 3. Concret, a fost admisă solicitarea de renumărare a voturilor pentru Senat în cadrul secţiei de votare 479, cea privind renumărarea voturilor pentru Camera Deputaţilor în cadrul secţiei de votare nr. 526 și, respectiv, pe cea de renumărare a voturilor pentru Senat și Camera Deputaților în cadrul secției de votare 455.

Decizie și pentru o secție din sectorul 1

Cealaltă decizie are în vedere renumărarea voturilor pentru Senat și Camera Deputaților exprimate în cadrul secţiei de votare cu numărul 35, din sectorul 1 al Capitalei.

O solicitare în acest sens a venit din partea Oficiului electoral al sectorului 1, pe motiv că ”procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării pentru Senat şi Camera Deputaţilor, înaintate de biroul electoral al secţiei de votare respective nu au fost completate în secţia de votare de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare nr. 35 şi, prin urmare, nici încărcate în SIMPV de către operatorul de calculator”, din câte se menționează în documentul BEC.

dec_118
dec_119
author avatar
Cristina Stefan
279 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hă, hă, hă, când au fost prinși useriștii la furat, nimeni nu a decis renumărarea voturilor. Acum, ca să aducă un procent de intrare în Parlament pentru pâmpul lui Băsescu, niște slugi credincioase au decis renumărarea voturilor la unele secții, poate, poate or trece pragul electoral pentru a crește susținerea PNL în Parlament. Halal democrație!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger