AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. AUR, marea surpriză. Explicațiile sociologului Dîncu: ”Semnal de alarmă”

Alegeri parlamentare 2020. AUR, marea surpriză. Explicațiile sociologului Dîncu: ”Semnal de alarmă”

Alegeri parlamentare 2020. AUR, marea surpriză. Explicațiile sociologului Dîncu: ”Semnal de alarmă” (foto: Facebook/PSD)

Sociologul aflat în fruntea Consiliului Național al PSD a analizat ascensiunea -neașteptată pentru cei mai mulți – a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), formațiune care la recentele alegeri parlamentare a obținut, din câte arată rezultatele parțiale, are în jur de 8%, ceea ce înseamnă că a trecut lejer pragul de 5 procente și că se va regăsi în viitorul Parlament.

”AUR-ul e o nouă forță politică, va fi semnificativă în viitor. Și nu a apărut chiar peste noapte, (…) a apărut din cauza unor ezitări ale sistemului politic (…) care s-au văzut mai ales în această pandemie. (…) Proasta gestionare a pandemiei i-a îndepărtat pe oameni în ceea ce privește încrederea în statul român. Oamenii și-au pierdut încrederea în stat”, consideră Vasile Dîncu.

Săgeți către actuala guvernare

Președintele Consiliului Național a săgetat actualii guvernanți, cu referire la raportările zilnice venite de la Grupul de Comunicare Strategică, privind situația generată de noul coronavirus la nivel național. ”Și mai este un lucru care mi se pare semnificativ pentru apariția AUR. Este un fel de aroganță și lipsă de dialog (…). Nu ajunge (…) să anunți numai morții la ora 13, este important să fii empatic cu populația. Și nu s-a întâmplat în ultima vreme acest lucru. Și din această cauză, o dimensiune importantă a AUR-ului este cea legată de atitudinea pe care sistemul a avut-o față de Biserică, față de toate credințele. Cred că AUR-ul (…) este un semnal de alarmă pentru întreg sistemul politic”, a subliniat Dîncu, luni după-amiază, într-o intervenție la Digi24.

La nivel sociologic, social-democratul a mai punctat că, ”făcând niște profile legate de electoratul AUR”, s-a ajuns la concluzia că ”o parte din electoratul AUR vine și din zona PSD-ului. Nu știm exact ce tip de ideologie e în spate, dar e clar că și PSD-ul a pierdut în aceste alegeri o parte spre această mișcare AUR”.

Ce spunea Ciolacu despre eventuale discuții cu AUR

Excluzând orice discuție cu PNL-ul, privind o posibilă colaborare pentru a se ajunge la majoritate, Marcel Ciolacu a declarat, duminică seară, că nu discutase cu George Simion, copreședinte AUR. Dar nu a exclus ca acest lucru să se întâmple. ”Nu am avut încă cu domnia sa o discuţie, dar urmează să o am. Și cred că gândim la fel – să ne apărăm voturile, să vedem ce reprezentare vom avea exact în viitorul Parlament şi pe urmă sunt ferm convins că vom avea şi discuţii politice”, a declarat liderul PSD, duminică seară, la Digi 24.

”Eu consider că românii au întotdeauna dreptate, deoarece românii ne dau voturile să îi reprezentăm în Parlament. Nu cunosc detalii de controversat, cât de controversat e domnul George Simion. Nu am avut timp în această campanie electorală să studiez ceilalţi jucători politici”, a completat liderul PSD, răspunzând unei întrebări.

494 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger