AcasăPoliticaALEGERI LOCALE 2020. Secțiile de votare s-au deschis. Câți oameni au fost...

ALEGERI LOCALE 2020. Secțiile de votare s-au deschis. Câți oameni au fost deja la urne

votALEGERI LOCALE 2020. Secțiile de votare s-au deschis. Câți oameni au fost deja la urne

Românii cu drept de vot, peste 18 milioane de cetățeni, sunt așteptați în această ultima zi a săptămânii la urne, pentru a-și exprima opțiunile de vot la alegerile locale 2020. Mai exact, pentru a-și alege primarii, dar și președinții de consilii județene și membrii consiliilor locale, pentru următorii patru ani.

Conform datelor făcute publice în timp real din direcția Biroului Electoral Central, până la ora redactării acestei știri, în țară votaseră peste 500.000 de alegători, respectiv peste 2,7% dintre votanți.

Cele peste 18.000 de secții de votare s-au deschis la ora 7. Cetățenii care au împlinit 18 ani și care vin la urne pentru a-și alege primarii, președinții de consilii județene, dar și consilierii locali și județeni vor trebui să poarte mască și să respecte măsurile menite să prevină răspândirea noului coronavirus, dat fiind faptul că aceste alegeri se desfășoară în condiții speciale, de pandemie.

Vor primi în secția de votare patru buletine de vot – unul pentru primar, altul pentru consiliul local, unul pentru consiliul județean și unul pentru președintele consiliului județean. În Capitală, alegătorii vor primi buletine de vot pentru primarul de sector, respectiv pentru consiliul local al sectorului, altul pentru primarul general al Capitalei și unul pentru Consiliul General. Pe fiecare, vor aplica ștampila ”VOTAT”.

Secțiile de votare vor rămâne deschise până la ora 21.00.

49 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger