AcasăPoliticaAlegeri locale 2020. Iohannis, anunț de ultimă oră despre campania electorală: Este...

Alegeri locale 2020. Iohannis, anunț de ultimă oră despre campania electorală: Este o provocare! – VIDEO

În opinia președintelui, alegerile locale s-ar putea organiza în toamnă. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar pe fondul votării, în Parlament, a proiectului de lege care stabilește ziua de 27 septembrie ca dată pentru acest scrutin.

La fel și consultarea populară ”Fără penali în funcții publice”, care se dorește a fi organizată pe 23 august.

„După părerea mea, alegerile locale se pot organiza. Dacă respectăm aceste norme simple -purtarea măștii, distanța – putem să mergem să alegem autoritățile locale. Dacă se va organiza un referendum asta vom vedea, în funcție de evoluția din Parlament”, a susținut Klaus Iohannis.

O alt fel de campanie

În același context, președintele a făcut referire la campania electorală, care, din motive de COVID, nu va mai avea evenimente de amploare, cum se întâmplase anii trecuți.

„Procedural, nu evenimentul de alegere/votare în sine este problematic, ci campania. Cu siguranță, campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. (…) Vom avea campanii mai degrabă pe mediul online, pe TV (…). Este o provocare și pentru politicieni și pentru partidele politice”, a spus Klaus Iohannis, după ce a fost în vizită la Institutul Cantacuzino.

De asemenea, președintele a cerut Parlamentului să „acționeze rapid ca să avem legislație”, ca urmare a schimbărilor apărute pe fondul deciziei Curții Constituționale în privința carantinării și a izolării la domiciliu. Și a făcut apel la români să respecte regulile stabilite de specialiști pentru a se limita răspândirea noului coronavirus, mai ales că miercuri au fost anunțate 550 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore. DETALII AICI.

sursa foto: presidency.ro