AcasăPoliticaAlegeri locale 2020. Iohannis, anunț de ultimă oră despre campania electorală: Este...

Alegeri locale 2020. Iohannis, anunț de ultimă oră despre campania electorală: Este o provocare! – VIDEO

În opinia președintelui, alegerile locale s-ar putea organiza în toamnă. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar pe fondul votării, în Parlament, a proiectului de lege care stabilește ziua de 27 septembrie ca dată pentru acest scrutin.

La fel și consultarea populară ”Fără penali în funcții publice”, care se dorește a fi organizată pe 23 august.

„După părerea mea, alegerile locale se pot organiza. Dacă respectăm aceste norme simple -purtarea măștii, distanța – putem să mergem să alegem autoritățile locale. Dacă se va organiza un referendum asta vom vedea, în funcție de evoluția din Parlament”, a susținut Klaus Iohannis.

O alt fel de campanie

În același context, președintele a făcut referire la campania electorală, care, din motive de COVID, nu va mai avea evenimente de amploare, cum se întâmplase anii trecuți.

„Procedural, nu evenimentul de alegere/votare în sine este problematic, ci campania. Cu siguranță, campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. (…) Vom avea campanii mai degrabă pe mediul online, pe TV (…). Este o provocare și pentru politicieni și pentru partidele politice”, a spus Klaus Iohannis, după ce a fost în vizită la Institutul Cantacuzino.

De asemenea, președintele a cerut Parlamentului să „acționeze rapid ca să avem legislație”, ca urmare a schimbărilor apărute pe fondul deciziei Curții Constituționale în privința carantinării și a izolării la domiciliu. Și a făcut apel la români să respecte regulile stabilite de specialiști pentru a se limita răspândirea noului coronavirus, mai ales că miercuri au fost anunțate 550 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore. DETALII AICI.

sursa foto: presidency.ro

174 afisari

4 COMENTARII

  1. sa te minti singur si prin cercul tau ca un virus se stapaneste doar cu distantare , masca si fluierat in vant!!!!!!!!!lasa ne in pace cu avertizarile de babe si garanteaza oamenilor ca sunt tratati corect ca la orice boala ca pana si ue a dat reteta valabila si mai sunt si altele ca doar aia facuti bine cu ce au trecut????

  2. Am idei fixe , sunt avid de putere , in prezent coordonez boschetarii din BSGT ( Boschetii din Spatele Garii Tiraspol ) , vreau sa-mi extind zona de influenta si devin si presedinte BSGR ( Boschetii din Spatele Garii Rabnita ) , nu ma mai satur …

  3. @ Bă, mai cu talent cu campania electorală că începu să vă crească COVID-ul, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger