AcasăPoliticaAlegeri locale 2020. Ce schimbări se anunță la nivel de campanie electorală

Alegeri locale 2020. Ce schimbări se anunță la nivel de campanie electorală

Orban, așteptat în Parlament (sursa foto: gov.ro)

În contextul în care Executivul a adoptat, în cadrul reuniunii de joi, un proiect de lege prin care se propune data de 27 septembrie pentru alegerile locale, premierul a lăsat să se întrevadă faptul că se ia în calcul inclusiv varianta ca scrutinul să fie organizat „în timpul epidemiei”.

Ca urmare, ar putea apărea schimbări față de modul în care se desfășuraseră campaniile electorale, până la momentul izbucnirii crizei generate de noul coronavirus. În ideea că e nevoie să fie adaptate situațiile și evitate adunările publice cu un număr mare de persoane, de genul mitingurilor electorale. „Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, (pentru) că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, pentru că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a explicat Ludovic Orban, seara trecută, la Digi24.

Coadă, dar cu distanțare

Măsurile de protecție împotriva noului coronavirus vor fi avute în vedere și la nivel de organizare a secțiilor de votare. „În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, dacă se stă la coadă să se stea la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate în spații închise”, a completat șeful Guvernului.

Ministrul Vela a fost cel care, la începutul reuniunii de joi a Executivului, i-a cerut premierului includerea pe agenda ședinței a proiectului de lege „privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, precum și măsurile pentru buna organizare și desfășurare a acestor alegeri”, iar Ludovic Orban a aprobat solicitarea șefului MAI.

sursa foto: gov.ro

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger