AcasăPoliticaALEGERI LOCALE 2020. BOMBĂ la BEC: mandatul lui Clotilde Armand nu a...

ALEGERI LOCALE 2020. BOMBĂ la BEC: mandatul lui Clotilde Armand nu a fost validat! Ce s-a întâmplat la Judecătoria Sectorului 1

Clotilde ArmandALEGERI LOCALE 2020. BOMBĂ la BEC: mandatul lui Clotilde Armand nu a fost validat! Ce s-a întâmplat la Judecătoria Sectorului 1 / foto: Spotmedia

Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1, stă ca pe ace. Validarea mandatului ei a fost amânată! Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Sectorului 1, luni dimineață.

Problema urmează să fie tranșată de magistrați miercuri, transmite Realitatea Plus. Totodată, instanța a decis să judece separat validarea mandatelor consilierilor locali, aspect care va fi discutat tot miercuri.

Informaţia a fost confirmată şi de avocatul lui Dan Tudorache, Mihai Drăgan. „Judecătoria Sectorului 1 nu a validat mandatul dnei Clotilde Armand. S-a dat termen miercuri pentru depunerea şi discutarea probelor referitoare la presupusa fraudă”, a explicat acesta pentru DC News.

Candidata USR PLUS Clotilde Armand a câștigat Primăria Sectorului 1, la o diferenţă de peste o mie de voturi. Aceasta va prelua mandatul de la social-democratul Daniel Tudorache.

Daniel Tudorache crede că alegerile au fost fraudate

Primarul încă în funcție, Daniel Tudorache, susține însă că alegerile au fost fraudate. Acesta e hotărât să invalideze rezultatele, pentru a repeta scrutinul.

Daniel Tudorache a făcut o plângere la Parchetul General şi SIIJ împotriva procurorului care a ocupat funcţia de preşedinte de Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1. Acesta îl acuză de abuz în serviciu. De asemenea, plângerea penală a fost formulată de PSD şi împotriva liderului USR, Dan Barna, precum şi a membrului USR, Andrei Nicolaescu.

Rejucarea duelului din 2016

Dan Tudorache (PSD) și Clotilde Armand (USR) s-au mai înfruntat și la alegerile din 2016, când Tudorache a câștigat la o diferență de numai 700 de voturi. Atunci sectorul 1 a fost singura primărie din București la care social-democrații au avut emoții. Exit-pollurile din seara de 5 iunie 2016 o dădeau câștigătoare pe Clotilde Armand, cu trei procente în fața lui Dan Tudorache. Până dimineață, situația se inversase, cu Tudorache având mai multe voturi.

author avatar
Andreea Vlad