AcasăPoliticaAlegeri la termen. Orban nu se lasă! Dă exemplul SUA și al...

Alegeri la termen. Orban nu se lasă! Dă exemplul SUA și al Republicii Moldova

Vrea un alt Parlament

În ciuda estimării pesimiste că s-ar putea ca în decembrie să se ajungă la 10.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, premierul Ludovic Orban insistă pe necesitatea organizării alegerilor parlamentare la termenul stabilitîncă de lunile trecute.

Și a adus drept argument exemplul alegerilor din Statele Unite sau din Republica Moldova, în acest ultim caz fiind vorba despre primul tur al prezidențialelor, desfășurat chiar în urmă cu o zi. ”În toate ţările s-au organizat alegeri la termen. Avem exemplul Statelor Unite, unde se organizează alegerile prezidenţiale, avem exemplul Franţei unde s-au organizat alegeri locale, avem exemplul Republicii Moldova unde sunt organizate alegeri prezidenţiale. În Polonia au fost organizate alegeri prezidenţiale. Democraţia înseamnă votul oamenilor”, a susținut, luni, șeful Executivului.

Săgeți înspre Dorneanu și Weber

În expunerea motivelor care să susțină desfășurarea de alegeri parlamentare la termen, Ludovic Orban a săgetat nu doar majoritatea dominată de social-democrați, ci și actualele conduceri ale unor instituții-cheie ale statului, cum ar fi Curtea Constituțională sau Avocatul Poporului. ”Mandatul actualului Parlament expiră în data de 20 decembrie. România are nevoie ca cetăţenii să aleagă un nou Parlament, ca cetăţenii să îşi poată exprima voinţa actuală şi cetăţenii au dreptul la un Parlament care să reprezinte opţiunile politice actuale ale românilor. Menţinerea actualului Parlament înseamnă că în continuare în funcţia de Avocat al Poporului va rămâne Renate Weber, în fruntea CCR va rămâne unul ca Dorneanu, în fruntea Consiliului Legislativ va rămâne unul ca Florin Iordache. Asta înseamnă a menţine actualul Parlament.

Actualul Parlament în fiecare săptămână produce noi şi noi acte normative care riscă să ducă România spre prăpastie, care riscă să determine un colaps economic al României. Atâta lipsă de responsabilitate cum există în majoritatea dominată de PSD în ultimele luni de zile nu a existat niciodată în istoria postdecembristă a României. Este vital pentru România ca mandatul actualului Parlament să înceteze la termenul constituţional care este stabilit”, a mai fost auzit Orban spunând.

author avatar
Cristina Stefan
52 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger