AcasăPoliticaAlba-neagra cu pandemia

Alba-neagra cu pandemia

Președintele nu mai are nicio tragere de inimă să ne povestească despre spălatul pe mâini. La fel, nici distanțarea fizică nu-l mai interesează. Cât despre purtatul măștii, i s-a prăbușit elanul. În urmă a rămas un deșert de inepții care s-a întins peste țară. Purtăm masca fără să știm de ce este nevoie și ne distanțăm regulamentar până dăm nas în nas cu ofertele la tigăi sau la cine știe ce produs congelat care, după trei, patru ani a ajuns în România ca proaspăt. Efectul spuselor lui Iohannis abia atunci se vede. Pe lângă năvala  asupra rafturilor, asaltul de la Verdun pare să fi fost mai mult o joacă de copii.

Sptalele Covid sunt tot mai goale

Pandemia a rămas la televizor, unde, în lipsa subiectelor, audiența este plimbată pe la nunțile sau botezurile cu un număr mai răsărit de participanți. Nu și în spitalele aproape goale și blocate, dar despre care ți se povestește că sunt pline ochi. Pandemia a rămas și în statisticile livrate zilnic populației, despre care nimeni nu știe cât sunt de adevărate sau mincinoase. Oricum, până și aici cifrele sunt în scădere.

Ce nu vrea Arafat să se afle

Indiferent cât de mult s-ar reduce numărul de îmbolnăviri, guvernul nu poate renunța la pandemie. Este rațiunea acestuia de a fi. Fără îmbolnăviri, ar trebui să relaxeze restricțiile, or așa ceva nu se poate. Populația trebuie menținută în aceeași stare de panică și de teamă, pentru a fi mai ușor controlată. Pentru asta a fost inventat și spectacolul absurd al amenzilor, difuzat pe toate posturile de televiziune. Purtăm masca de protecție de frica amenzilor, și nu pentru că virusul ar face prăpăd printre noi.

Raed Arafat a făcut o fixație din masca de protecție

Dacă ar fi fost cu mintea mai deschisă, Raed Arafat s-ar fi documentat și ar fi aflat că există un raport internațional care demonstrează exact ceea ce lui nu-i place să audă. Este vorba de o cercetare făcută de mai mulți jurnaliști britanici care arată că efectele benefice ale purtatului măștii sunt zero. Culmea, impunerea acesteia a dus nu la reducerea numărului de cazuri, ci la o creștere explozivă a acestora. Datele obținute din Spania, Italia, Marea Britanie, Franța, Germania, SUA și mai multe state au dus la o concluzie sinistră: valul de îmbolnăviri are ca punct de plecare tocmai obligativitatea purtării măștii. Informațiile sunt publice pe site-ul publicației The Federalist.

Afacerile cu măști

Renunțarea la mască nu este posibilă în România. În spate sunt afaceri de zeci de milioane de euro, de care polițiștii și procurorii nu au chef să audă. După cum ne așteptăm sau măcar intuim, firele afacerii se întind pe orizontală și pe verticală și ajung la nume grele, al căror amestec nu poate fi pomenit. Cât de conforme sunt măștile aflăm zilnic, căci se descoperă zeci și zeci de mii de produse care nu oferă nicio protecție. Și atunci, apar întrebări firești.

Cincinalul la vaccinări e în toi

Dacă nu sunt bune, de ce trebuie să le cumpărăm și să le purtăm? Întreținem pandemia sau o reducem? Până la urmă, începi să crezi că pandemia trebuie menținută din niște motive pe care noi nu le știm și nu le vom afla vreodată, dar care, din câte se vede, au legătură cu statul. Și, când spun asta, nu mă refer numai la afacerile cu măști.

Departe de ochii lumii

Ne supunem orbește unor ordonanțe aflate la limita legalității. Starea de alertă nu este prevăzută în Constituție. Ea este admisă numai în condițiile în care restrângerea unor drepturi se face sau s-a făcut printr-o lege. Ați auzit de vreo lege votată în Parlament prin care să se interzică circulația între orele 23.00-05.00? Sau de vreo lege care să interzică deplasarea în grupuri mai mari de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie? Sau, ca să păstrez registrul, de vreo lege care să interzică formarea unor asemenea grupuri? Când este, de fapt, pandemie în România? Când guvernul, de teama unei răzmerițe, nu vrea să vadă mai mult de 100 de protestatari adunați la un loc? Când, din rațiuni necunoscute, forțează cafenelele și restaurantele să lucreze sub limita profitului? Culmea este că datele oficiale furnizate arată o scădere a cazurilor de îmbolnăviri, dar asta nu înseamnă că nu mai avem pandemie. Ba avem, pentru că România vrea să facă cincinalul la vaccinări înainte de termen. Iar asta înseamnă că pandemia trebuie menținută pentru a motiva și vaccinarea. Pentru a se justifica, de fapt, afacerile incredibil de bănoase făcute departe de ochii lumii cu serurile în care lumea are tot mai puțină încredere.

author avatar
Valentin Boeru
1.326 afisari

17 COMENTARII

  1. C[nd presa a devenit cancerul societății,un articol care ilustrează perfect o realitate construită și menținută de „eroii pandemiei”!
    Superb!

  2. Niste fraieri si nemtii astia , nu tin cont de articolele astea ”stiintifice” , cum este cel de fata , Angela Merkel si cei 16 guvernatori ai Germaniei au decis in urma cu 3-4 zile sa EXTINDA LOCKDOWNUL activand aceasta masura pana pe 7 martie 2021 , nu vor in ruptul capului sa se conformeze la ce scrie Boeru in National .

    • Si inca ceva , io am dat in constipatie de atata emotie la articolele lui Boeru , poate rezolv cu niste vaselina de tanc si o prelucrare prin aschiere la mura bulevardului fesier , astept sa iasa din tura schimbul 2 al navetistilor de Rabnita .

  3. Dincolo de faptul că virusul există,teroarea și panica răspândite în rândul maselor întrec cea mai neagră imaginatie. Unor minți bolnave de bani și putere le-a venit mănusă apariția
    virusului. Oportunitatea putea fi exploatată politic, social și medical. S-au făcut averi colosale din „afacerea covid”, iar „filmul” e departe de a se fi terminat.
    Wernerii și arafații au acum altă „jucarie”:vaccinurile. Nu contează interminabilele controverse create in jurul reacțiilor adverse trecute în prospect de către producător, nici scăderea semnificativă a numărului de infectați. Stăpânii ne vreau în lesă,cu mască și injectați.
    În ce lume trăim și când se va termina coșmarul început cu un an în urmă?
    Asta să fie noua normalitate ? Nu putem fi prostiți la nesfărșit !

    • Asasinii ăștia trebuie eliminați, altminteri ne elimină ei pe noi. Ne calcă în picioare orice brumă de demnitate umană, comportându-se, efectiv, ca niște proprietari de sclavi, cu drept de viață și de moarte asupra supușilor. Să mă contrazică cineva.

      • Asasinii babuini din copacii din zoopark trebuie eliminati , se poarta ca niste proprietari de sclavi , mi-au omorat pisicile si m-am umplut de sobolani . Sa ma contrazica cineva .

  4. Magistral articolul domnului Boeru , nu putem fi prostiti la nesfarsit , spre deosebire de creier , stomacul ma anunta cand e gol . A sosit cisterna salubritatii Tiraspol , stau o ora mufat la vidanja , mai bine asa decat intubat la terapie intensiva …

  5. Recunosc , sunt un scatofag , sunt platit de Raion in stevie , si mai ma incropesc si eu din intelegerea cu salubritatea .

  6. Cand apar buimac , atunci am iesit dintr-o scarmaneala in boscheti ….hihihihihihi….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger