AcasăPoliticaALARMĂ! NATO îl vrea pe Klaus Iohannis. Preşedintele României va avea o...

ALARMĂ! NATO îl vrea pe Klaus Iohannis. Preşedintele României va avea o nouă funcţie

klaus iohannisALARMĂ! NATO îl vrea pe Klaus Iohannis. Preşedintele României va avea o nouă funcţie

Klaus Iohannis ar putea deveni un personaj mai important, la nivel mondial. Şeful statului este favorit să-l înlocuiască pe Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al NATO.

Nu există la ora actuală un succesor favorit al lui Stoltenberg. Potrivit unor surse din cadrul Alianţei, fostul premier britanic Theresa May, prim-ministrul olandez Mark Rutte, şefa guvernului eston, Kaja Kallas, fostul comisar european pentru politică externă Federica Mogherini şi preşedintele României Klaus Iohannis au fost toţi evocaţi drept posibili candidaţi pentru acest post.

Când va pleca Iohannis la NATO?

O decizie din partea celor 30 de state membre ale NATO este aşteptată la summitul Alianţei din iunie, dacă nu chiar mai devreme. În faza premergătoare a procesului de selecţie, discuţiile şi negocierile confidenţiale între liderii statelor membre, miniştri şi diplomaţi sunt un fapt obişnuit.

Nu este prima oară când numele lui Iohannis este menționat în legătură cu prima funcție din NATO.

Liderul de la Cotroceni a fost inclus în iulie 2021 printre favoriții la funcția de secretar general NATO. Atunci erau amintite trei posibile candidate: fosta președintă a Croației, Kolinda Grabar-Kitarović, fosta președintă a Lituaniei Dalia Grybauskaitė și actuala președintă a Estoniei, Kersti Kaljulaid.

Stoltenberg pleacă la Banca Centrală europeană

Jens Stoltenberg va prelua noul său post în jurul datei de 1 decembrie. El a promis vineri la o conferinţă de presă că va rămâne deplin dedicat actualei sale funcţii până la expirarea mandatului de secretar general al NATO.

El a promis vineri la o conferinţă de presă că va rămâne deplin dedicat actualei sale funcţii până la expirarea mandatului de secretar general din cadrul Alianţei.

author avatar
Andrei Ștefan
1.941 afisari

27 COMENTARII

  1. Le este frica de prabusirea zonei euro? Stii vorba aia ca tocmai de ce itiefricade aia nu scapi…ha ha

    • Femeioiul sef la nato!Ma faci sa rad .Ce sa faca .Naveta ?Asta e prost de bubue si ne- ar baga in razboi nuclear!

  2. La nivelul de inteligență si implicare, la viteza de reacție de care da dovada individul ăsta NATO va domina lumea. Am o singură nedumerire, învățătorul acesta stie că foștii lui elevi așteaptă încă sa termine de strigat catalogul?

  3. Daca a esuat o tara ca a zis o cu gura lui!!! Poate daca vor sa se dezintegreze si nu au un tap ispasitor!!!

    • Da , io sunt mafiot din Transnistria pe zona prostitutie , un excroc mancator de k.kat in National !

  4. si uite asa de voie sau de nevoie ne intaorcem cu fata catre Rasarit…din nou! baga-mi-as!

  5. prosteala asta a fost si cu Satan , ca va fi la nato ,probabil e acelasi care imprastie asta in ventilator , si acum Satan e in prag de puscarie

  6. Candidatul ideal. De dimineața și până seara tună și fulgeră împotriva Russiei și îi giugiulește pe ukrainieni deși nimeni nu se uită în gura lui. Ai impresia că de-a lungul istoriei sașii și ukrainienii au fost ca frații. E drept că și unii și ceilalți, de-a lungul celui de-al doilea răzbel, s-au comportat identic cu alte „rase inferioare”. E destul de subnormal pentru a putea fi promovat șef NATO. Se pare că tăria, patriotismul și creștinismul rușilor deranjează Europa destrăbălată. Lepădăturile au devenit trompete ale dușmanilor Russiei care n-am observat să-și mute granițele lângă noi și nici să ne amenințe.

  7. FUNCTIE, FUNCTIE…DAR CANDVA IN VIATA O SA MUNCEASCA SI PUTOAREA ASTA? II E LENE SA SI GANDEASCA SI SA VORBEASCA…CAUTA FUNCTII SA NU IL AJUNGA PUSCARIA

  8. Ei si? Nu are Romania norocul asta sa scaope de Werner si gashkca de hoti care il inconjoara. daca NATO are nevoie de un dulap sa fie condus a ajuns tare rau. De fapt politica dusa de NATO sub conducerea „inteleapta: a SUA va duce alianta direct in prapastie. exact Dulapul mai lipsea de la NATO ca o cireasa pe un munte de rahat. Daca rusii se aliaza cu chinexii aceasta alianta va deveni irelevanta. Deja tari din NATO au inceput sa maraie nemultumiti de politica Imperiului raului, care este SUA…si care viseaza numai la razboie , sperand ca vanzand arme isi vor salva zdrentuita economie. Un stat cu datoria SUA e ca un Imperiu in prabusire….Cat timp vor mai putea tiparii dolari cu nemiluita neacoperiti nici de aur si nici de economie, marile corporatii mutandu-se de mult din SUA, japonezii detin fermele americane, chnezii detin bancile americane. Sa fim seriosi – numai gura si dorinta arzatoare de un razboi care sa ii mai salveze pe termen scurt e d e ei. Pana si Ukraina s-a prins de asta si Zelenski le-a spus sa o lase mai usor cu „vin rusii” si incearca cai de impacare cu Rusia.

    • Tare dus cu capul esti. Nu sunt ma AGENT, sunt roman transilvanean, satul de politica americana si bruxelleza care a nenolrcit Romania. Practic, teoretic si in acte Romania este esi patria mea si asa as vrea sa ramana. Stiu ca adevarurile spuse de mine dor groaznic propagandistii de doi bani, platiti sau voluntari, ai politicilor tembele americane, dar asta nu ma opreste sa spun adevarul.

  9. Doamne ajuta numai ca mai are 2 ani la timona României. Poate peste veacuri o sa apara o statul cu Plavanis pe Lipscani cu un palton pe umeri pășind cu epitaful.
    -Marele gânditor sas a reusit unirea Basarabiei la patria muma și a înzestrat armata romana făcând din România a 2 tara în Nato. Vesnica amintire eroilor romani.

  10. Cu Esuatul in frunte,NATO va avea victorii multeeeeee.

  11. Dute unde a dus MUTU iapa si sa nu te mai intrci in Romania niciodata handicapatule !

  12. Avansarea lui, bucuria noastra ! Oare la acest nivel, o institutie de grad 0 , nu se pricepe la oameni, 3 femei si un ……!??? Amin

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger