AcasăPoliticaAl doilea om în stat, după tragedia de la ”Balș”: ”Erau oameni...

Al doilea om în stat, după tragedia de la ”Balș”: ”Erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor și n-au mai plecat acasă”

Al doilea om în stat, despre incendiul de la ”Matei Balș”: ”Erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor și n-au mai plecat acasă” (sursa foto: Facebook/Anca Dragu)

Continuă să apară reacții în rândul oficialilor statului, după nenorocirea abătută, vineri dimineață, asupra unității medicale din Capitală, incendiu în urma căruia patru oameni au murit.

Anca Dragu, președintele Senatului – al doilea om în stat, a transmis condoleanțe familiilor îndurerate și ”multă putere pacienților afectați” de incendiul de la ”Matei Balș”. ”Cu greu îmi găsesc cuvintele după o asemenea tragedie. La Institutul Matei Balș erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor și n-au mai plecat acasă din cauza incendiului”, a scris Dragu pe pagina sa de Facebook.

În așteptarea concluziilor specialiștilor, cu privire la cauza care ar fi putut declanșa nenorocirea de la unitatea medicală, președintele Senatului a adus în discuție ce ar trebui făcut după ce se află ce anume a provocat acest incendiu. ”Asemenea tragedii nu pot și nu vor rămâne fără urmări. Specialiștii vor stabili cauzele acestui incendiu dramatic. Imediat după ce aflăm ce a dus la producerea acestei tragedii, putem vedea cum și cât de repede trebuie schimbat tot ce nu e în regula în sistemul sanitar din România”, susține Anca Dragu.

La rândul său, premierul Cîțu făcuse referire la cauzele incendiului, într-o primă reacție publică avută după tragedia de la unitatea spitalicească din Capitală. ”Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”, a susținut, între altele, Florin Cîțu, pe Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
391 afisari

3 COMENTARII

  1. Din păcate nimeni nu spune adevarul.Daca pacienți erau supravegheați nu se ajungea la incendiu de proporții.
    O dată pacientul intubat este lăsat fără supraveghere toată noaptea
    Eroii fac nani să crească sporurile.
    Ar trebui un spor pentru deschis ușa la salonul cu bolnavi!

  2. ce filozofic , poate isi facea cineva gandirea ca au venit fix sa testeze aerul de spital si sa se trezeasca morti cum spune un clasic in viata!!!!!!

  3. @ E de la USR și intervine să mai salveze ce se mai poate salva, după Rafila, Arafat, Tătaru, Voiculescu, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger