AcasăPoliticaAIR FORCE LUX - pe banii românilor, pentru confortul lui Iohannis!

AIR FORCE LUX – pe banii românilor, pentru confortul lui Iohannis!

De ce nu are Klaus Iohannis o imagine bună în afara țării și nicio șansă să prindă vreo funcție importantă prin Occident, dintre cele vehiculate de presă sau chiar de el, într-o ignoranță supremă și nepăsare absolută față de mersul lucrurilor? Pentru că, dincolo de lenea care îl caracterizează și despre care, deja, se vorbește peste tot, președintele României afișează un dispreț total cu privire la decență și echilibru în comportament. Ultima dovadă a oferit-o cu ocazia deplasării în Coreea de Sud, o vizită de stat pe care liderul de la Cotroceni a ales s-o trateze ca și cum ar fi un citybreak de două zile la Seul.

Încă o dată, Iohannis își arată adevărata față, aceea de sinecurist desăvârșit. Tratează toate instituțiile statului fără pic de respect, iar pe români îi folosește după bunul plac – unii trebuie să-i care paltonul, alții să o ducă pe Carmen la coafor, iar toți locuitorii țării, să contribuie la singura distracție pe care o cunoaște.

Și ne-a arătat, în 10 ani de mandat, ce-l bucură pe el – plimbările în străinătate, pe bani publici, de mână cu Prima Doamnă.

Încă o deplasare la bordul unui avion de lux

Când la Bruxelles se vorbește de eficiență energetică și, mai ales, protecție a mediului, iar inclusiv România și-a asumat deciziile stabilit în cadrul Conferinței de la Paris privind clima, Klaus Iohannis mai bifează o călătorie la bordul unui avion de lux. Un Gulfstream G550, închiriat pe banii românilor de la Global Jet, a decolat duminică, 21 aprilie, de la Sibiu cu destinația Seul.

Poate că n-ar fi fost chiar atât de deranjant dacă președintele nu alegea să refuze zborul alături de miniștrii Cabinetului „Ciolacu”, parte a delegației oficiale a României. Însă, Iohannis a zburat de la Sibiu însoțit doar de soția sa, deși pe lista trimisă autorităților sud-coreene mai figurează și ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, și ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, plus cel al Energiei, Sebastian Burduja. Toți aceștia au fost expediați spre Seul cu avioane de linie.

Dacă șefii unor portofolii atât de importante din Guvern n-au avut voie să urce în charterul de lux închiriat pentru Klaus Iohannis, în schimb, Carmen Iohannis a fost răsfățată. Ca de obicei, după cum ne spun sursele noastre de la Cotroceni. Oare peste ani se va spune si despre Klaus Iohannis că „s-a scăldat în lux, ca Ceaușescu”? La ce stil de viață duce președintele, să nu ne mirăm dacă vine el singur să recunoască – „Dar, de ce să mai așteptați. Atât. Puteți spune asta. De pe acum”.

Nimic n-ar trebui să ne surprindă la Klaus Iohannis. Să ne amintim și alte gesturi la fel de șocante ale cuplului prezidențial. În data de 1 decembrie, șeful statului a mers la Dubai, la Conferința ONU privind schimbările climatice, acolo unde l-a însoțit și Carmen Iohannis. Presa locală a scris la momentul respectiv că, după doar două zile, aceasta a cerut să se întoarcă în țară, iar avionul de lux închiriat de Administrația Prezidențială a făcut cale-ntoarsă spre Sibiu (la 3 decembrie), doar cu Prima Doamnă la bord.

Au făcut și ei o aroganță după cum ar zice Gigi Becali. Când, însă, dezmățul este pe bani publici, parcă nu prea ne mai arde de glume, deși românii sunt recunoscuți drept campionii hazului de necaz. Numai în 2023, Klaus Iohannis a „spart” peste 2 milioane de euro pe tot felul de deplasări costisitoare și inutile în străinătate, dovedind cu vârf și îndesat cât de mult iubeşte luxul şi opulenţa.

Mai bine de o treime din tot bugetul alocat anului 2023 a fost cheltuit într-o singură lună pe aceste plimbări, ca să avem o imagine clară a situației! În total, președintele României a efectuat anul trecut 29 de vizite peste hotare cu avioane private, însumând vreo 40+ milioane de lei (undeva la 8 milioane de euro), potrivit celor de la boardingpass.ro. Iar dintre acestea, 18 zboruri au fost cu escală pe aeroportul din Sibiu, că trebuia luată de acasă (sau lăsată acolo, după caz) și Carmen.

În tot anul 2022, Iohannis s-a plimbat de 16,6 milioane de lei. Anul trecut, a bătut recordul, statul român cheltuind pentru confortul președintelui cu 24,5 milioane de lei mai mult!

Ciolacu, în Emirate, cu TAROM-ul

La câți bani a „păpat” Iohannis, mai bine îi lua Guvernul un avion prezidențial, că tot s-a vorbit despre asta și Marcel Ciolacu a și făcut oareșce promisiuni în acest sens.

Și, apropo de Ciolacu, să remarcăm și cum s-a deplasat premierul în Emiratele Arabe Unite, acolo unde a efectuat o vizită având același caracter oficial. Astfel, primul-ministru a îndesat întreaga delegație – miniștri, consilieri, oameni de afaceri, presă etc – la bordul unei aeronave TAROM. Iar banii cheltuiți pentru turneul din Golf s-au dus în conturile unei companii românești, spre deosebire de opțiunea președintelui Iohannis.

Altfel, deși nu mai era nevoie, România și-a confirmat poziția – de prim-cheltuitor pe piața achizițiilor de armament (mai vechi ori mai nou, ai noștri nu fac mofturi!) – și a plasat Coreii de Sud un mega-contract în valoare de sute de milioane de dolari, pentru obuziere autopropulsate. Pentru cine nu știe, Seulul nu a devenit peste noapte vreun mare jucător printre producătorii de rachete și muniție, nicidecum, doar fabrică arme cu licență americană, iar companiile sale sunt, de fapt, niște subsidiare ale puternicului complex militar industrial din Statele Unite.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.621 afisari

15 COMENTARII

  1. Daca sunt prosti si santajabili, isi merita soarta. iar Instututiile Statului dorm in liniste si pace, nici nu mai stiu daca e inutil sau ipocrit ? Hasstag sa spuna

  2. Cât de cretin poți fi tu ca președinte să nu stai alături de guvernul tău!…ceaușescu e mic copil pe lângă acest dictator!…da dictator!…Dacă Ciolacu are sânge în instalații ar trebui să nu-i mai permită să aterizeze în țară!…să se ducă dracului unde o vedea cu ochii…nu.ai în românia nu!…
    Tot clanul mafiot PNL în frunte cu măciucă, Rolex arestați!…

  3. Klaus e un STRAMUTAT,
    un implant,
    un pui de cuc!

    -puiul de cuc e pus in cuib strain,
    un simplu ou;
    creste mai repede si-i arunca jos pe „dragi romani”….klaus v-ar arunca DIN AVION!

  4. Ma doare mâna și să comentez ceva despre parazitul ăsta. Este o tenie pentru poporul român. Toată vina pentru arogantele astea o poarta PSD în frunte cu actualul posesor al biletului TAROM clasa bouvagon, care nu ne-a scăpat de dulapul cotrocean când a avut ocazia.

  5. asa cum merg toti presedintii , asa trebuie si johanis , nu poate merge in cala unui avion de marfa cum vor unii idioti .

  6. Mai rău decât coana Leana e profesoara din Sibiu! El nu e decât un globe-trotter de lux care cheltuie fără milă banii țării.

  7. Pentru că werner se crede un șatrap,sfidând bunul simți ,un grobian și-un trântor

  8. Ofensa suprema adusa bunului simt va fi cand individul va fi numit in vreo functie importanta in NATO sau UE. Atunci poate o sa va dati seama ca nu e de capul lui, si ca toata elita mondiala are aceeasi filozofie.
    Ingramaditi prostii in ghetouri, faceti-le piste de biciclete si trotinete si construiti-le o viata virtuala.
    Asta va asteapta de la cei pe care ii votati, dar sunteti prea fraieri ca sa puteti face ceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger