AcasăPoliticaDramă în politica românească. A murit la 66 de ani!

Dramă în politica românească. A murit la 66 de ani!

Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii a încetat din viaţă la vârsta de 66 ani. Acesta fusese internat de urgenţă la spital, miercuri, însă, din păcate, organismul său a pierdut lupta cu moartea.

Potrivit primelor informaţii, cauza decesului ar fi „insuficienţă multiplă de organe”.

Adrian Rădulescu a terminat Facultatea de Horticultură în 1983 în cadrul USAMVB, de la absolvire până în 1988 a fost șef de fermă la IAS Mogoșoaia.

În intervalul 1989-1990 a fost inginer șef și președinte la CAP Buftea, iar între 1990-1991 a fost directorul Societăților Comerciale cu Capital de Stat București-Ilfov, fostul Trust IAS București, care, conform spuselor lui Rădulescu: „Era inima Bucureștiului din punct de vedere agricol, fiind creat să aprovizioneze 70% din Capitală cu produse agricole proaspete. În administrare aveam centura de lapte a Bucureștiului. Erau 7 IAS-uri și fiecare avea minim 2 ferme zootehnice de vaci cu lapte și minim o fermă de porci. Trustul IAS București gestiona aproate toate activitățile din agricultură: cereale, legume, fructe, lapte, carne, inclusiv procesarea”.

Moderator la Viața Satului și unul din primii arendași

Din 1991 Rădulescu a trecut în privat până în 2007, când a devenit director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Tăriceanu. Demn de menționat e că între 2001 și 2007 a fost și moderator al emisiunii Viața Satului. De asemenea a fost și președinte al LAPAR, secretar de stat și consilier prezidențial, scrie Romania Tv.

Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii a fost unul din primii arendași cu acte în regulă de după Revoluție, pornind de la 150 de ha lucrate, ca în perioada de glorie să ajungă la 7.000 de hectare.

Deţinea patru ferme de porci moderne, inaugurate în 2011-2013, dintre care 3 au capacitatea de 2.000 capete și una de 5.000 de capete. În fiecare dintre cele trei ferme mai mici a investit 1,2 milioane euro, iar în cea mare în jur de 2 milioane de euro. Anual de pe poarta fermelor sale ies în jur de 32.000 de porci. Deținea și abator propriu în Valea Dragului, Giurgiu, în care a investit în jur de 1 milion de euro.

author avatar
Tudor Borcea
908 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Câtă inconştienţă! O femeie din Maramureș, filmată cum conduce cu bebelușul de 9 luni în brațe! (VIDEO)

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său în vârstă de nouă luni.Oamenii legii...

Elevii din România care se întorc, de luni, la şcoală. Când vor mai avea vacanțe

Gata vacanţa pentru aceşti elevi din România. De luni, 26 februarie, ei se întorc în sălile de clasă. Elevii din Bucureşti se vor întoarce...