AcasăPoliticaAdrian Oros, ministrul Agriculturii, în fața testului moțiunii. Azi are loc dezbaterea

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în fața testului moțiunii. Azi are loc dezbaterea

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în fața testului moțiunii. Azi are loc dezbaterea (foto: Facebook)

Liberalul aflat în fruntea Ministerului Agriculturii va afla, luni, din Parlament, ce îi reproșează social-democrații care au depus o moțiune simplă pe numele său.

Demersul inițiat de 110 deputați va fi dezbătut, luni, în cadrul unei ședințe a Camerei programate să înceapă la ora 16. Votul asupra acestei moţiuni simple – a treia care vizează un ministru din actualul Cabinet – se va da miercuri, 31 martie.

Până să fie citită și dezbătută în Parlament, vă spunem că moțiunea simplă la adresa ministrului Agriculturii a fost denumită „Agricultura României este atacată de cel mai periculos DĂUNĂTOR: ministrul Adrian-Nechita OROS!”.

PSD: Este prea mare pălăria Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru capul dumneavoastră, domnule Adrian OROS!

Reprezentanții PSD aduc în discuție, în conținutul moțiunii, problemele cu care se confruntă fermierii. De altfel, în cursul zilei precedente, o asociație a fermierilor a adresat un apel, atât ministrului Oros, cât și premierului, prin care cer plata urgentă a subvenției restante la motorină (DETALII AICI).

Domnilor guvernanţi, ţara are nevoie de hrană, iar fermierii au nevoie de susţinere în momente de criză! Şi fermierii sunt tot privaţi şi plătitori de taxe la bugetul de stat, buget pe care l-aţi măcelărit doar pentru interesele dumneavoastră de grup!

Fermierii îşi strigă disperarea în stradă, sunt executaţi de bănci şi furnizorii de inputuri, cu banii din subvenţii şi-au plătit arendele, iar acum nu au bani să înfiinţeze culturile noi de primăvară. Unii dintre ei, pentru a trece iarna şi a pune hrană pe masa copiilor, au început să-şi vândă animalele, utilajele agricole sau chiar şi pământul!

S-a ajuns aici pentru că, aşa cum ne arată realitatea momentului, ministrul Adrian OROS nu are experienţa şi priceperea necesară pentru a gestiona multiplele probleme ale agriculturii româneşti. A recunoscut-o chiar dumnealui încă de la începutul mandatului atunci când ne-a anunţat cu stupoare că dânsul „învaţă problemele agriculturii la minister!!!”

Iată că, după 17 luni de guvernare, nu aţi învăţat nimic, domnule OROS! Agricultura românească condusă de dumneavoastră, traversează cea mai neagră perioadă, iar acest lucru nu a fost cauzat numai de pandemie sau secetă, ci mai ales de incompetenţa, amatorismul şi mitomania de care daţi dovadă. Cu alte cuvinte, este prea mare pălăria Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru capul dumneavoastră, domnule Adrian OROS! Şi nu o spunem noi, ci o spun în cor fermierii români”, susțin social democrații, în textul acestei moțiuni.

Moțiunea la adresa lui Oros este a treia inițiată de PSD, după cele care i-au vizat pe miniștrii Sănătății și Economiei, ambele fiind respinse la votul din Parlament.

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger