AcasăPoliticaAdrian Năstase spune lucrurilor pe nume. De ce l-au votat românii pe...

Adrian Năstase spune lucrurilor pe nume. De ce l-au votat românii pe Băseascu, în 2004

adrian nastaseAdrian Năstase recunoaşte: "Traian Băseascu este un politician mai şmecher decât mine"

Fostul premier al României a făcut o comparaţie între cariera sa politică şi cea a lui Traian Băsescu. Adrian Năstase a realizat şi o comparaţie ironică între el şi ex-preşedintele ţării.

Întrebat despre deciziile luate în politică, de-a lungul vremii, de el şi de Băsescu, fostul candidat la prezidenţiale din 2004 l-a catalogat pe actualul lider al PMP derpt „un politician mai şmecher”.

Adrian Năstase, şocat de poporul român

Ce înseamnă mai bun? Mai şmecher? Probabil. Eu credeam că românii sunt capabili să decidă în funcţie de guvernare. Eu am crezut că lucrurile astea vor conta. Restul, cu lacrimile şi Stolo care era pe moarte… Poate că şi lucrurile astea sunt importante. Dar doar dacă vor telenovele.

Pentru mine a fost într-adevăr şocant. Eu eram fost membru de partid, dar el fusese el însuşi în nomenclatură. Cristian Tudor Popescu mi-a pus o întrebare care mi-a creat dificultate (întrebarea cu vânătoarea n.r). Au fost câteva lucruri pe care eu nu le-am înţeles cum trebuie. Am crezut că oamenii ascultă mai degrabă argumente serioase„, a spus Adrian Năstase la KanalD.

„Nu am fost de acord cu ce făcea Mazăre. Am pierdut”

Putem discuta mult despre ce înseamnă baronii locali, dacă e cea mai bună terminologie. Este vorba despre oameni care sunt votați și recunoscuți la nivel local. Aș putea spune că nu erau neapărat locotenenții mei, m-am bătut cu mulți dintre ei în al doilea tur de scrutin.

Pentru că am pierdut alegerile în fața lui Băsescu în câteva județe, s-a datorat faptului că nu am fost de acord cu ceea ce făcea Mazăre, Mischie…nu dau nume, dar am pierdut„, a mai zis Năstase pentru sursa amintită.

author avatar
Andrei Ștefan