AcasăPoliticaAdrian Năstase, nemilos cu membrii Guvernului: ”Se duc, ca niște servitori, la...

Adrian Năstase, nemilos cu membrii Guvernului: ”Se duc, ca niște servitori, la Cotroceni”

Adrian Năstase, nemilos la adresa membrilor Guvernului: ”Se duc, ca niște servitori, la Cotroceni” (sursa foto: Facebook/Adrian Năstase)

Fostul premier, ex-lider PSD, stă cu ochii pe actualii guvernanți, pe care nu se sfiește să îi critice dur, pe fondul întrevederilor avute, în ultima perioadă, cu șeful statului, la Cotroceni.

La câteva zile după ce a dezvăluit că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, la Spitalul Floreasca din Capitală, Adrian Năstase a postat pe blogul său o analiză cu privire la pandemia COVID, cu oprire asupra restricțiilor impuse în lupta contra răspândirii temutului virus, dar și a acțiunilor actualilor guvernanți.

”Poate fi pandemia o justificare sau este doar un pretext pentru anumite limitări/restricții ale drepturilor omului? Cel mai adesea o justificare dar, în anumite situații, pretext. Până acum s-au îmbolnăvit, la nivel global, peste 100 de milioane de oameni și au murit, din cauza virusului, peste 2 milioane. (…) Pandemia este o justificare legitimă pentru restricții cu impact asupra drepturilor cetățenești dar ele pot fi și pretexte pentru decizii politice – alegeri (anticipate sau la un anumit moment), formarea unor guverne, amputări ale unor bugete, etc. Nu insist, le cunoașteți”, a notat fostul premier.

Săgeți în direcția actualului Executiv

Adrian Năstase a făcut, totodată, referire la recentele decizii privind relaxarea unor restricții la nivelul Capitalei. ”Calitatea unei guvernări ține de capacitatea de a menține încrederea populației că restricțiile decise se justifică pentru interesul general. Această încredere se pierde atunci când primordială devine deschiderea spațiilor cu păcănele sau atunci când 6 devine mai mic decât 3 (în cazul Bucureștiului)”, susține Năstase.

Fostul lider social-democrat nu a trecut cu vederea nici desele convocări ale miniștrilor din actualul Guvern la sediul Președinției, acuzând o ignorare a legii supreme în stat, pe motiv de pandemie. ”Încă o dată observăm caracterul „cezarist” al statului român, unde observăm zilnic faptul că membrii guvernului se duc, ca niște servitori, la Cotroceni. Guvernul a devenit o simplă componentă a administrației prezidențiale. Iar Constituția, sub pretextul pandemiei este, practic, ignorată.

România a devenit astfel pradă a crizei sanitare dar și a unei mafii corupte și incompetente, incapabile să pregătească viitorul țării”, a semnalat Adrian Năstase, în analiza postată miercuri.

Mai mulți oficiali din Guvern au discutat cu Iohannis în ultima perioadă

Doar în cursul zilei precedente, se aflase că președintele Klaus Iohannis a discutat la Cotroceni cu vicepremierul Hunor Kelemen și cu ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak, pe 22 ianuarie șeful statului având o ședință de lucru cu premierul Florin Cîțu, și cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, cu o zi înainte pe agenda primului om în stat figurând o altă întrevedere cu membri ai Guvernului.

La ședința din 21 ianuarie, au participat prim-ministrul Cîțu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

281 afisari

2 COMENTARII

  1. Capetele voastre le plecati sa le umplem cu govno, ca cere, ele umbla goale prin Guvernul meu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger