AcasăPoliticaAdrian Năstase  impulsionează partidul înainte de alegeri. „Forță și echilibru”, programul de...

Adrian Năstase  impulsionează partidul înainte de alegeri. „Forță și echilibru”, programul de reformare a PSD

Adrian Năstase poate da sfaturi de pe margine. Depinde cine îl mai bagă în seamă

Fost președinte al PSD, Adrian Năstase a fost mereu aproape de partidul pe care l-a condus o bună bucată de vreme.

Acum înainte de Congresul PSD când unul dintre obiectivele principale este alegera conducerii partidului, Adrian Năstase a postat pe blogul său personal un articol în care indică social democraților calea spre reconstrucția formațiunii. De fapt, articolul a fost scris în urmă cu 10 ani, dar, se pară că este de actualitate și acum. Este vorba despre un program denumit „Forță și echilibru”, un proiect pentru Congresul PSD din 2010.

„Am pierdut, în cinci ani, peste un milion de voturi. Şi, în loc să facem o evaluare corectă a ce am greşit, de fiecare dată am primit scuze din partea conducerii. În loc să fim un partid învingător, suntem azi un partid care caută să se victimizeze – uneori într-un mod ridicol. În 2007, ne-am lăudat că am avut mai multe voturi decât PD, deşi ei împreună cu PLD au făcut un grup parlamentar mai mare decât noi. În 2008, ne-am scuzat că sistemul electoral ne-a luat victoria, deşi am avut mai multe voturi. Iar în 2009 ne-am scuzat că am fost atacaţi energetic.

Eu propun acest proiect şi candidez pentru Preşedinţia PSD, pentru ca partidul nostru să redevină cel mai important partid din România, un partid care câştigă alegeri şi nu care se scuză.

Analiza ultimilor ani este tristă. Partidul Social Democrat a devenit un actor de rangul al doilea pe scena politică din România, iar riscul este de a retrograda pe poziţia a treia. Suntem în situaţia de a fi prinşi captivi între două fronturi, încercând să facem faţă atacurilor PD-L şi să ţinem piept concurenţei dinspre PNL pentru întâietate în opoziţie. Partidul nostru a intrat într-o „zonă gri”. Stânga românească se află strânsă ca într-o menghină între dreapta populistă, reprezentată de partidul prezidenţial, şi dreapta liberală promovată de PNL. Suntem un partid în care parcă ne-am pierdut încrederea unii în alţii şi în care deciziile nu se mai iau în forurile statutare, ci în afara lui, în restaurante şi hoteluri ascunse. Dacă noi nu mai avem încredere unii în alţii, cum putem să le cerem românilor să aibă încredere în noi?”

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
159 afisari

3 COMENTARII

  1. ”… au făcut un grup parlamentar mai mare decât NOI ”, exprimare jenantă pentru un jurist care se dă și cult la cap și politician de top, adică dă direcția maselor. Forță și echilibru, desigur. Forță la cârdășie în trădare de țară și echilibru la furat, adică să furăm cu ambele mâini, nu doar cu una. E drept că toate astea le vin mănușă și celorlalte găști, PNL, PD-L, PLUSR etcetera.

  2. ”FORTA SI ECHILIBRU ”. Calul ciolonaos , ii numeri coastele , pe jumatate mort . ” Ghii , mai Bator , ghii, mai sarace …”

  3. @ De parcă ălora de la PSD și PNL li s-ar mai putea zice și partide politice și nu asistați social care i-au subvenții ca partide politice pentru programe politice din care nici nu zic ce au realizat, fiind la PSD sau la PNL, după opțiunile alegătorilor, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger