AcasăPoliticaAdrian Năstase face previziuni negre despre viitoarea coaliţie de guvernare. În ce...

Adrian Năstase face previziuni negre despre viitoarea coaliţie de guvernare. În ce condiţii va propune UDMR un premier

Adrian NăstaseAdrian Năstase face previziuni negre despre viitoarea coaliţie de guvernare. În ce condiţii va propune UDMR un premier

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după consultările cu partidele pentru desemnarea premierului, că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. 

Astfel, şeful statului a decis că, dat fiind faptul că Biroul Electoral Central a anunţat atribuirea mandatelor în urma alegerilor din 6 decembrie, convoacă noul Parlament pentru data de 21 decembrie.

Toate acestea după ce Klaus Iohannis a avut consultări, luni, cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier.

Adrian Năstase ironizează negocierile pentru formarea noii coaliţii

Fostul premier negocierile pentru formarea noii coaliţii guvernamentale, care au intrat într-un blocaj recunoscut chiar de către protagonişti.

În negocierile pentru formarea noului guvern, PNL, USRPLUS şi UDMR nu se înţeleg asupra ‘valorilor si principiilor’.

Adică, nu sunt de acord ca ‘valoarea’ ministrului de la cultură să fie egală cu ‘valoarea’ ministrului de la dezvoltare sau a celui de la sport cu ‘valoarea’ ministrului de la justitie.

Mai există si o contraversă in legătură cu ‘principiul’ ca un partid din coaliţie să aibă şi premierul şi preşedintele Camerei. Vor fi, deci, complicate negocierile in legatura cu ‘valorile si principiile‘”, a estimat, pe blogul său, fostul premier”, a scris Adrian Năstase pe blogul lui.

Care au fost propunerile de premier pentru Iohannis?

Am primit astăzi chiar câteva propuneri (n.r. de premier), însă cred că este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează„, a spus Iohannis.

PSD l-a propus pe Alexandru Rafila pentru şefia Executivului şi un Guvern minoritar sau de uniune naţională, PNL îl susţine pe Florin Cîţu, USR-PLUS pe Dacian Cioloş, AUR pe Călin Georgescu, iar liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat că Uniunea poate avea 2-3 persoane pentru funcţia de premier, însă fără a da nume.

author avatar
Andrei Ștefan
669 afisari

2 COMENTARII

  1. Cand vorbeste Tantalaul si Gogomanul, so puna dun govern da mana dreapta, o sa puna numa asemeni lor, mai ….incapacitati decat aia al lu Gogomanu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger