AcasăPoliticaAdrian Nastase, condamnat politic si o victima a regimului Basescu, in opinia...

Adrian Nastase, condamnat politic si o victima a regimului Basescu, in opinia lui Ponta

Condamnarea la patru ani de inchisoare cu executare a lui Adrian Nastase l-a determinat pe premierul Victor Ponta sa il catalogheze drept un condamnat politic si o victima a regimului Basescu.

Ponta a mai explicat ca sentinta data lui Nastase a fost principala tinta a lui Basescu incepand din 2005. „Nu, este o justitie generalizanta si gresita. Eu cred ca, in mare parte, justitia din Romania este independenta. Cred ca – si pana la urma ce s-a intamplat astazi la CSM a aratat capacitatea reprezentantilor justitiei de a nu se mai lasa impresionati, intimidati de presedinte, au ales pe cine au vrut ei – dar cred ca unul din obiectivele personale ale lui Traian Basescu a fost acela, din 2005 incoace, de a-si dobori prin alte metode decat cele politice principalul adversar”, a spus Victor Ponta la Romania TV.

Fostul premier s-a predat, luni dupa-amiaza, la sediul sectiei 2 de Politie din Capitala, la scurta vreme dupa ce magistratii ICCJ au anuntat sentinta definitiva in dosarul Zambaccian. Adrian Nastase a facut o prima declaratie, dupa ce a aflat ca a fost condamnat la patru ani de inchisoare. In timp ce era dus sub escorta, catre penitenciar, Nastase le-a spus jurnalistilor care l-au intrebat cum i se pare hotararea judecatorilor in acest caz ca esteuna „injusta”. „Ingrozitoare. Extrem de injusta, o razbunare murdara, ce pot sa spun mai mult”, a sustinut fostul premier.

author avatar
Andra Nesu
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger