AcasăPoliticaAdevăratul Biden s-a prăbușit. Bântuie un Biden artificial

Adevăratul Biden s-a prăbușit. Bântuie un Biden artificial

Biden se agață cu furie de iluziile sale pentru că asta fac oamenii atunci când mințile lor nu mai funcționează

Toată lumea știe că Joe Biden nu este cu adevărat prezent. Negările sale cu privire la starea de sănătate sunt, de fapt, un simptom – se agață cu furie de iluzii pentru că asta fac oamenii atunci când mințile lor nu mai funcționează.

Și din moment ce pare atât de neclintit, întrebarea este dacă democrații pot cumva să intre din nou în realitatea alternativă a lui Biden, comentează The Spectator. Poate partidul să se amăgească din nou și să creadă că el inversează cumva procesul de îmbătrânire, chiar dacă asta sună din ce în ce mai ridicol?

Noua eră  AB

Răspunsul este: da, poate! Intrăm acum într-o nouă eră a lui AB – Artificial Biden. Bătrânul RB (Real Biden) poate că se străduiește să se mențină verde, însă AB a ieșit marți la rampă cu toate armele la vedere.

Președintele a scris o scrisoare lungă – pentru a dovedi că încă mai poate comunica pe larg – către colegii săi democrați și le-a cerut scepticilor să tacă. Este singurul om care îl poate învinge pe Donald Trump, în timp ce se lăuda cu realizările sale în funcție.

De asemenea, a sunat la Morning Joe de la MSNBC, emisiunea sa preferată, pentru a le spune gazdelor lingușitoare că nu pleacă nicăieri. A aruncat mănușa în fața oricăror potențiali contestatari – chiar dacă a spus că nu pot exista provocări la adresa conducerii sale.

„Dacă vreunul dintre acești oameni nu crede că ar trebui să candidez, să candideze împotriva mea – anunțați-vă pentru președinție, provocați-mă”. AB se vrea întruchiparea binelui, un erou absolut în confruntarea cu forțele întunericului.

Desigur, mulți membri ai presei democrate au apreciat prestația lui Biden. A fost din nou „în ofensivă”. Diverși analiști s-au alăturat spunând că acesta a fost Biden pe care alegătorii doreau să îl vadă.

Dar imaginea e trucată: ce se vede este un Artificial Biden care va bântui restul acestei campanii. Scrie tweet-uri, scrie scrisori, face apeluri private și ține o mulțime de audiențe cu loialiști care vor jura apoi orbește că el este încă pe picioare.

Va apărea și în public, dar aceste momente vor fi din ce în ce mai bine gestionate. Prin utilizarea teleprompterelor, a machiajului și a unor indicații scenice atente, s-ar putea să pară coerent și să  mențină loialitatea fanilor.Și contează cu adevărat dacă el nu este real? În plin post-adevăr,  echipa Biden pariază că nu va conta.

Democrații vor vota efectiv pentru o idee postumană de președinte, care este încă viu și bine în spațiul cibernetic și pe undele radio. Încearcă să uiți toate știrile SF pe care le-ai citit despre autocrațiile distopice ale viitorului, notează jurnalistul Freddy Gray.  Artificialul Biden este prietenul tău!

Democrații, îngroziți de gândul unui nou mandat al lui Trump, s-ar putea convinge să îl șteargă pe adevăratul Biden din mintea lor. Cu toate acestea, publicul american larg nu va fi atât de ușor de convins.

author avatar
Radu Jacotă Redactor