AcasăPoliticaAdevăratele origini ale războiului lui Putin

Adevăratele origini ale războiului lui Putin

Occidentul naiv nu a dat importanță renașterii imperialisului rusesc

În 1992, Richard Nixon a evaluat viitorul Rusiei într-un interviu remarcabil de profetic.

Iată ce spunea fostul președinte american: “Unii susțin că războiul rece s-a încheiat și că Occidentul a câștigat. Dar aceasta este doar jumătate din adevăr. Comunismul a fost învins, dar ideile de libertate sunt acum puse la încercare. Dacă nu vor funcționa, va exista o revenire nu la comunism, ci la un nou despotism care ar reprezenta un pericol mortal pentru restul lumii – un virus al imperialismului rusesc”.

Nixon nu a fost singurul prezicător, notează The Spectator. Ambasadorul britanic la Moscova, Sir Rodric Braithwaite, scria către Londra cu șase luni mai devreme: „Trebuie să ne pregătim acum pentru ceea ce ar putea fi un deceniu de instabilitate, cu renașterea naționalismului rusesc, înfricoșător prin puterea sa, și vor exista încercări de forță între Rusia și Ucraina”.

Numita renaștere  a fost ajutată de catastrofa privatizării în masă, cu active de stat valoroase oferite unui mic grup de oligarhi care și-au mutat averea în Occident în loc să investească în Rusia. Întrucât această politică s-a bazat pe sfaturile economiștilor americani, Putin a putut da vina pe capitalismul occidental de piață liberă pentru haosul și corupția din anii 1990.

Dar adevăratele origini ale noului ultranaționalism care au dus la invazia Ucrainei se află într-o teorie a conspirației de lungă durată din interiorul Kremlinului, conform căreia Rusia se află într-un fel de  război perpetuu cu Occidentul.

Mentalitatea de asediu poate fi urmărită încă din 2005, când secretarul Apărării, Serghei Ivanov, a declarat vizibil incoerent: „Există un război împotriva Rusiei, care se desfășoară de câțiva ani. Nimeni nu ne-a declarat război. Nu există nicio țară care să se afle în stare de război cu Rusia. Dar există oameni și organizații din diferite țări care participă la ostilități împotriva Rusiei”.  Pentru Putin, toți protestatarii din Rusia erau „agenți plătiți de Occident”.

Până în 2014, rolul serviciului de securitate, FSB, devenise crucial. O nouă generație de ofițeri de informații preluase conducerea și erau conștienți de umilințele trecutului, ca și președintele lor.  Această strategie dură s-a manifestat prin invadarea Crimeei și a regiunii Donbas în același an. FSB a recrutat membri de rang înalt ai Serviciului de Securitate ucrainean, SBU. În următorii șapte ani, aproximativ 50% din forțele de securitate au fost recrutate de  ofițeri FSB, unii folosind tehnici de Kompromat.

FSB a cheltuit aproximativ 200 de milioane de dolari pe an pentru a mitui și convinge ucrainenii să devină agenți de influență ruși, a declarat avocatul ucrainean Iuri Șulipa. El a spus că aceste fonduri provin de la stat și de la oligarhii ruși, dar sunt controlate în cele din urmă de Kremlin.

Agenda FSB a fost de a diviza și de a slăbi Ucraina și serviciul său de securitate, potrivit lui Valentin Naliacenko, șef al SBU între 2006 și 2010 și între 2014 și 2015. Agenții infiltrați la Kiev “s-au implicat activ” în operațiuni de destabilizare a societății ucrainene, inclusiv în spectrul politic, economic și  financiar.

Poate că, dacă liderii occidentali l-ar fi ascultat pe președintele Nixon la timpul cuvenit, istoria ar fi fost diferită.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.502 afisari

23 COMENTARII

  1. Prin loviturile de stat din 2010 si 2014, Cartelul Politico-Militar din SUA a instalat la Kiev un regim marioneta care a dus tara vecina pe marginea prapastiei. Nu Rusia e imperialista ci SUA care nu-si respecta nici macar propriile doctrine politice cum ar fi Doctrina James Monroe. Conflictul din Ukraina este un atac misrsav al OTAN impotriva Federatiei Ruse si Operatiunea Militara Speciala declansata de Federatia Rusa este legitima, justificata, necesara si indelung asteptata; ar fi trebuit declansata in 2015 cind Fortele Armate Ukrainiene erau inca pro-Ruse, Ukraina fiind o Tara pro-Rusa nu pro-Occidentala asa cum se minte.

    • Securist – opinie ignorata. SUA trebuaia sa rada Rusia de pe fata pamantului si dupa aia toti comunisii si securistii ca tine.

      • bine, agentule de dezinformare, du-te intr-o inchosoare in aer liber unde sa faci pana la obstescul sfarsit exercitii calistenice
        poate gruparile globaliste ar trebui nimicite, grupari ce s-au infipt cel mai mult in America si in Occident in general

        • Bine, securistule du-te tu inapoi in lagarul comunist dar de data asta ca victima nu ca calau, ca cofonie intentionata.

      • Thank you, Anonymous. It is thanks to patriotic Romanians like yourself that Romanian-American relations are at an all-time high. We stand firmly by our allies, and together we will get rid of the murderous dictator at the Kremlin. The naysayers can eat „rahat” as Romanians like to say. I hear it’s pretty good, actually.

        • Being anticommunist doesn’t necessarily make me proamerican. And Joe you’re a joke to put it mildly. Your handlers really did a number on the american people puting a pampers wearing dementia suffering geriatric as head of government. Kinda’ like fdrs second term in the late 30’s.

      • Da intradevar comunismul e un cancer al spiritului culmea care se ia. Nu credeam ca in Rusia de azi sa mai vad secera si ciocanul dupa oameni ca Soljenitin.

        • Asa staful politic rus impreuna cu Putin, Medvedev si restul s-au imbolnavit irecuperabil din pacate…

    • Da intradevar comunismul e un cancer al spiritului culmea care se ia. Astfel a fost imbolnavit si Putin si Medvedev si intreg staful politic rus. Nu credeam ca in Rusia de azi sa mai vad secera si ciocanul dupa oameni ca Soljenitin.

  2. Americanii au finantat si declansat revolutia bportocalie la kiev in 2014 si nu rusii. Atunci a fost inceputul sfarsitului ptr ucraina.

  3. Inainte sa am raporturi sexuale cu tatal meu si sa se desparta de mama de fiecare dată când stateam cu ochiul lipit de gaura cheii și salivam la ce ritual de împerechere imi ofera tata calare pe mama, doar, doar își va da seama si ma invita sa dau buzna peste ei și să mă aibă imediat și total la cat de fierbinte eram in acele clipe și cât de plin de dorința sunt! Tata se străduia mereu și inventa fel de fel de poziționări, ba scapa săpunul pe jos și se apleca si îl iau dar cu spatele spre ușă, expunând cat se poate de clar boasele lui uriase și bucile paroase, sau se săpunea insistent la penis simulând chiar fuutaiul, ori isi mângâia cu o mână penisul și cu cealaltă boasele! Toate astea le facea fix pt. mine, dar nu pot să rămân insensibil și mă excită groaznic chiar și când îmi imaginez că în sfârșit dărâma ușă aia nenorocita sa dau năvală si să mă fuuta, așa cum merit și cum aștept de atâta timp!
    Din păcate, abia dupa ce s-a despartit de mama am avut noroc, intr-o noapte, am zis ca fie ce o fi, mă voi strecura gol la el în pat si să vad atunci dacă mai poate să se rețină! Chiar nu mai puteam, eram tot extrem de excitat și nerăbdător să fac asta! E drept, am mai vrut să fac asta și în alte dați însă nu am avut curaj! Dupa ce am luat cateva guri de Noroc la pet, mi-am facut curaj!
    Seara a trecut cu bine, ceva banalitati schimbate drept conversație între doi indiferenți și nu a trecut mult timp până ne-am urat noapte buna și ne-am retras in dormitoare. Primul lucru a fost să iau cateva gaturi de bere și apoi încă una și încă una, așa că destul de repede eram ușor amețit și, daca tot eram fără chiloți mi-am inceput masturbarea. Deja simțeam dorința chiar și când mă atingeam doar, iar când am început să o pipăi din ce in ce mai insistent, am intrat într-o stare tot mai accentuată de excitație și devenisem nerăbdătoar să fac ceva in această direcție! Am mai tras o gură de bere și m-am ridicat din pat, am aruncat bluza de pe mine și, gol dar foarte fierbinte, am pornit către dormitorul lui. Ușa nu era închisă, așa că am intrat în liniște și pe întuneric m-am apropiat de pat. L-am auzit cum respiră ușor, cred că adormise de curând și, încet, cu grija, m-am strecurat sub cearceaful cu care era învelit. Surpriza a fost una colosala! TATA dormea gol goluț și o puula tare și bună mă aștepta la fel de nerăbdătoare ca și mine! Am înțeles imediat că se aștepta la asta și bucuros, doar e sânge din sângele meu am sărit pe el, l-am luat în brațe, l-am sărutat pe gura cu pofta nebună ce mă cuprinsese și mi-am potrivit bunăciunea aia de puula la fundulet. A intrat în forță la cat de umed eram acolo și mult doritul fuutai s-a dezlănțuit fara limite! M-a călărit o bucată de timp, apoi m-a tras sub el și a trecut la pompe serioase și la supt! Îmi venea să urlu de fericire pt ce se întâmplă și mă împingeam in puula de fiecare dată când se îndesa in mine. Mi-am ridicat picioarele să mi-o bage și mai adânc și am intrat într-o perfectă sincronizare cu el. Ne-am fuutut astfel mult timp și îi tot repetam: te iubesc, te iubesc, te vreau mult, loveste-ma in anusul meu fericit, fuute la maxim, dă-i puula, dă-i, așa! In fine a venit și binemeritatul jet de sperma cu care ne-am oprit și trântiți pe spate am răsuflat ușurați!

    • Ce rezolvi , ba , idiotule cu porcariile astea ? Iti place sa-ti injure lumea tot neamul de cretini ?

  4. Soldatii si ofiterii din Ukraina cunosc Limba Rusa bine. Ei trebuie si vor lupta impreuna cu Armata Poporului din Rusia impotriva inamicului comun: Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord.

    Mesaj Cultural : In CARTEA ROSIE scrie ca in materie de critica artististica, peste tot in Lume in toate epocile istorice sub toate si in orice regim politic, pe primul loc sta Criteriul Politic si numai dupa aceea vine Crteriul Artistic care nu poate fi ignorat pentru ca atunci toate operele artistice ar deveni o colectie de lozinci asa cum se intimpla azi in Tarile Imperialiste. Va recomand sa o ascultati pe Marea Artista Baishou Chieko interpretind in stil Enko cintecul „Lumina Lunii cade peste Ruinele Castelului”. https://www.youtube.com/watch?v=S2rzYCtiagI

  5. ” și-au mutat averea în Occident în loc să investească în Rusia. ”

    -din vremea aia
    anii ’90
    investitiile s-au facut numai si numai in CHINA.
    (nixon a tras cu urechea pe la vreun barmitzvah)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Pentru unii – mumă, pentru alţii – ciumă! Angajaţii care vor rămâne fără 50% din salariu după ce Guvernul se pregăteşte să le „taie”...

Guvernul le-a pus "gând rău" angajaţilor din sistemul bugetar care nu atrag fonduri europene. Anumite categorii de funcţionari ar putea pierde până la 50%...

Topul destinaţiilor de vacanţă în care specialiştii îţi recomandă să mergi singur. Turismul solo, noua modă de a călători

Românii stau din nou cu gândul la vacanţă. Apropierea verii şi deschiderea sezonului estival i-au împins pe oameni să-şi facă planuri de călătorie. Nu...
proger