AcasăPoliticaAderarea la Schengen. Marcel Ciolacu, la Varna: Vom găsi calea corectă ca...

Aderarea la Schengen. Marcel Ciolacu, la Varna: Vom găsi calea corectă ca România și Bulgaria să nu mai fie ținute la colț

sursa foto: captură video

Șeful Guvernului de la București se află, luni, la Varna, cu ocazia participării la Reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia.

Unul dintre subiectele la care a făcut referire premierul Marcel Ciolacu, într-o declarație de presă, a fost cel al aderării la Schengen. Șeful Guvernului a afirmat că este total incorect să se pună interesele şi politica internă înaintea intereselor unei Europe întregi, „într-un moment în care solidaritatea contează cel mai mult”.

Ciolacu s-a declarat convins că va fi găsită calea corectă ca „România şi Bulgaria să nu mai fie ţinute la colţ total nedrept”.

Ciolacu: România îndeplinește toate condițiile tehnice de peste 10 ani de zile

„Am avut pe agendă, atât eu, cât și domnul prim-ministru al Bulgariei, obiectivul soluționării dosarului aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen. În acest moment, România îndeplinește toate condițiile tehnice de peste 10 ani de zile.

Eforturile din ultimul timp ale Bulgariei de a închide toate dosarele în ceea ce privește statul de drept s-au finalizat, au fost recunoscute și de către Comisie și sperăm ca, în perioada următoare, să avem discuții aplicate atât cu Comisia, cât cu Parlamentul European, dar și cu cele două state care, până în acest moment, s-au opus”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, 9 octombrie, de la Varna (Bulgaria).

Premierul Ciolacu: Nu este o cerință a României și a Bulgariei, este pur și simplu un drept

Premierul Ciolacu a continuat spunând: „Îmi mențin părerea că este total incorect să punem interesele și politica internă înaintea intereselor unei Europe întregi, într-un moment în care solidaritatea contează cel mai mult”.

„Sunt ferm convins că împreună vom găsi calea corectă pentru ca România și Bulgaria să nu mai fie ținute la colț total nedrept. Nu este o cerință a României și a Bulgariei, este pur și simplu un drept. Avem – și am discutat cu omologii mei din Bulgaria și Grecia – și recentele evoluții privind securitatea regiunii, context în care am subliniat importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică. După cum bine știm, Federația Rusă atacă infrastructuri portuare ucrainene de la granița României, câteodată distanța fiind de 80-100 de metri între atacuri și frontiera României. Cred că trebuie investit în continuare și găsită o strategie comună în cadrul NATO pentru a evita în viitor astfel de atacuri”, a mai spus Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
189 afisari

4 COMENTARII

  1. Pana ne baga astia pe noi se va duce pe apa sambetei marea lor adunatura!!! Niciodata nu ne au vrut dar ce sa vezi neamul de traista sunt ei ca pe nedrept ne au refuzat dupa ce ne au luat toata industria si economia,ultima miscare liberalizarea energiei facuta de cei doi tradatori liberali care nici numele nu merita numit!!

  2. Probabil ca nu are strict o legatura, dar ce sa faci cu niste slugi? Daca romanii ar fi mai fermi, ar pune conditii, ar bate cu pumnul in masa, poate ar castiga niscai respect, dar asa….Niciodata o spinare indoita nu castiga decat cel mult mila……………

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger