AcasăPoliticaAcuze peste acuze, după ce inițiativa ”Fără penali în funcții publice” s-a...

Acuze peste acuze, după ce inițiativa ”Fără penali în funcții publice” s-a împotmolit la Senat – VIDEO

Acuze peste acuze, după ce inițiativa ”Fără penali în funcții publice” s-a împotmolit la Senat - VIDEO (sursa foto. Facebook)

Proiectul ”Fără penali în funcții publice”, care ar fi trebuit supus la vot în ședința de miercuri a Senatului, mai are de așteptat.

Totul după ce s-a aflat oficial că din cei 68 de senatori care ar fi asigurat cvorumul de ședință, lista de prezență a fost semnată doar de 58 de aleși ai neamului aflați în Camera Superioară a Parlamentului. E de precizat că a fost o ședință în care ar fi trebuit să se dea un vot fizic.

”PNL a absentat probabil pentru a-şi proteja penalii aflați pe listele parlamentare, USR a boicotat pur și simplu propria iniţiativă. Grupul PSD a fost astăzi prezent. (…) Au lipsit câţiva colegi de la PSD – bolnavi. (…) Toţi colegii care au absentat astăzi au absentat din motive medicale”, a fost auzit spunând social-democratul Robert Cazanciuc, preşedinte interimar al Senatului.

Răspunzând unei întrebări de la presă, senatorul PSD a susținut că, practic, ”Comitetul liderilor a decis ca astăzi senatorii să vină efectiv la serviciu”.

Reacția lui Barna

Liderul USR a explicat motivul pentru care parlamentarii formațiunii pe care o conduce nu au asigurat cvorumul.

”Au inventat în această dimineaţă o obligativitate de vot fizic care făcea imposibilă atingerea de 90 de voturi (…). Tocmai acela este motivul pentru care senatorii USR nu au participat la cvorum, pentru că ar fi fost un simulacru, prin care inițiativa Fără Penali ar fi fost respinsă (…). Cerem şi domnului Ciolacu şi Orban să susţină organizarea unui Birou permanent (…) să existe o decizie distinctă și un vot distinct pentru Fără Penali. (…) Această iniţiativă trebuie să fie votată în această săptămână pentru a putea avea un referendumul pe 6 decembrie”, a susținut Dan Barna, de pe holurile Parlamentului.

author avatar
Cristina Stefan
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger