AcasăPoliticaAcuzații de incompetență/PSD-ul pune tunurile pe guvernanți: Au găsit de unde să...

Acuzații de incompetență/PSD-ul pune tunurile pe guvernanți: Au găsit de unde să facă economii. Din salariile medicilor – VIDEO

PSD-ul pune tunurile pe guvernanți: Au găsit de unde să facă economii. Din salariile medicilor - VIDEO

Social-democrații îi critică pe mai multe voci pe actualii guvernanți, pe o temă de interes îndeosebi pentru cadrele medicale, în plină luptă contra COVID, dat fiind faptul că e vorba despre veniturile medicilor.

”Suntem extrem de îngrijoraţi de faptul că al treilea val al pandemiei deja este în plină desfăşurare şi constatăm cât de incompetenţi sunt guvernanţii pentru că au fost luaţi din nou prin surprindere”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PSD-ului, la finele unei ședințe a conducerii formațiunii social-democrate.

Senatorul Radu Oprea a arătat cu degetul în direcția actualilor guvernanți, în privința situației paturilor de Terapie Intensivă, dar nu numai. ”Singura lor preocupare este cearta şi plata poliţelor politice în lupta disperată pentru imagine. În loc să guverneze, să ia măsuri din timp pentru a preîntâmpina creşterea ratei de infecţie şi, implicit, carantinarea unor localităţi întregi, fug de răspundere şi îşi pasează responsabilitatea de la unul al altul. (…) Tot haosul în care se află România astăzi le aparţine în integralitate. Oamenii, cetățenii României aşteaptă soluţii, nu lamentări, nu fugă de răspundere. Fiecare viaţă pierdută în ATI este doar responsabilitatea guvernanţilor. Timp de un an şi jumătate nu au crescut numărul de paturi, nu au angajat personal suplimentar, iar acum, în plină criză, au găsit de unde să facă economii. Nu din CA-urile (consiliile de administrație-n.n) grase în care şi-au pus toate pilele, ci din salariile medicilor„, a declarat Oprea, de la sediul PSD.

Săgeți la adresa lui Voiculescu și Turcan

Senatorul aflat în postura de purtător de cuvânt al PSD-ului a făcut referire apoi la discuțiile apărute în ultima perioadă, cu privire la veniturile medicilor, cu accent pe replica dată de ministrul Voiculescu, pe această temă. ”A început o întreagă discuţie şi vedem declaraţiile să spunem despre cea a ministrului Voiculescu citez <<persoane iresponsabile au răspândit zvonuri privind reducerea veniturilor pentru medici>>. Să vedem cine sunt persoanele responsabile pentru că văd că şi doamna Turcan – care a semnat acest memorandum, care a fost în primă lectură în guvern, ea l-a iniţiat împreună cu ministrul Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor Publice, iar domnul Voiculescu este trecut aici pe listă, l-a avizat, printre alţi miniştri. Deci dumnealui nu ştie deloc ceea ce semnează ori poate că a delegat totul şi (…) atunci ar trebui să plece imediat”, a susținut Oprea.

Senator PSD: Salariile medicilor din ATI şi a personalului medical din ATI vor scădea. Este evident

Detaliind pe marginea conținutului acestui document, social-democratul a declarat: “Ce spune acest memorandum cu temă Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării şi elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Aici se face vorbire despre plafonarea la 30% din salariile de bază a sporurilor acordate personalului bugetar pe ordonator de credit şi vorbeşte despre faptul că există excepţii pentru instituţiile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială.

Şi ce propune acest memorandum. Acest memorandum propune, printre altele, plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază la nivel individual. Ceea ce înseamnă foarte clar că salariile medicilor în general şi în mod particular salariile medicilor din ATI şi a personalului medical din ATI vor scădea. Este evident”.

Firea către Voiculescu: Fie nu citiți ce semnați, fie nu înțelegeți ce citiți!

O reacție tranșantă la adresa ministrului Voiculescu, pe aceeași temă, a avut, luni dimineață, și prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea. Care i-a dat o replică șefului de la Ministerul Sănătății, sub forma unui mesaj transmis pe Facebook, în care l-a întrebat pe oficialul guvernamental dacă e să și citească documentele pe care le semnează. ”Reducerea veniturilor medicilor si asistentilor – pe masa guvernului! I-am prins iar cu minciuna!

Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumneavoastră citiți ce semnați? Sau înțelegeți ce citiți? Ați discutat în Guvern, acum câteva zile, un Memorandum în care se precizează că sporurile din Sănătate sunt prea mari și că trebuie reduse! Iar colega dumneavoastră de Guvern, Raluca Turcan, chiar a făcut declarații în sprijinul aceleiași idei! Cine sunt, domnule Voiculescu, politicienii iresponsabili care spun că veniturile din Sănătate vor scădea, nu cumva dumneavoastră și doamna Turcan?!

Cât despre scădere, liderii de sindicat din Sănătate au făcut calculele în baza Memorandumului și aceasta ajunge și la 48%!
Iar toate acestea în pandemie!

Așadar, iresponsabili sunteți dumneavoastră, cei din Guvernul PNL – USR – Plus, domnule Voiculescu, fiindcă fie nu citiți ce semnați, fie nu înțelegeți ce citiți!”, i-a transmis Firea lui Voiculescu.

148 afisari

1 COMENTARIU

  1. Politistii nu pot sa-si deschida cabinete private unde sa-si practice profesia ca la serviciu asa cum pot medicii, sa o lase mai moale psd-istii ca ei i-au ridicat in slavi pe medici!!! Nu le va conveni sa plece!! Vorba lui Dan Ioan Nica: cine nu isi va face treaba, pleaca!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger