AcasăPoliticaAcuzații de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 5. Se cere organizarea...

Acuzații de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 5. Se cere organizarea unui nou scrutin

Cristian Popescu PiedoneAcuzații de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 5. Se cere organizarea unui nou scrutin

Cristian Popescu Piedone, candidatul PPU-SL la alegerile pentru Primăria Sector 5, este câștigătorul neașteptat al scrutinului organizat duminică în „5”. Fostul edil al Primăriei Sectorului 4 s-a impus în fața contracandidaților său cu 28,08% din voturile alegătorilor.

Doi candidați de la Sectorul 5 cer reorganizarea votului sau renumărarea buletinelor, deoarece, cred ei, alegerile au fost „fraudate grosolan”. Cei care au făcut acuzațiile de fraudă sunt candidatul PMP, senatorul Lucian Iliescu, și candidatul PNL, Cristian Băcanu. Victoria lui Piedone a fost deja contestată de victimele de la „Colectiv”.

Iliescu a prezentat pe pagina sa de Facebook o sesizare trimisă Ministerului Afacerilor Interne încă de sâmbătă privind posibilele fraude la vot. Acesta solicită anularea alegerilor din sectorul 5 şi organizarea unui nou scrutin, susţinând că în 27 septembrie procesul electoral „a fost fraudat grosolan”.

„Alegerile în Sectorul 5 trebuie anulate şi organizat un nou scrutin electoral. Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri. Mă adresez pe această cale instituţiilor abilitate ale Statului Român, respectiv: Biroului Electoral Sector 5, Biroului Electoral Central, Ministerului de Interne, Prefectura Municipiului Bucureşti”, a scris Iliescu, marţi pe Facebook.

Potrivit senatorului PMP, procesul de votare în Sectorul 5 „a fost fraudat grosolan şi cu bună ştiinţă de către candidaţii stângii care s-au bătut în cumpărarea de voturi”.

„Mare diferenţă dintre votul zonei Kogălniceanu şi zona Ferentari! Cartierul Ferentari: O stradă a votat cu un candidat iar cealaltă cu altul. Fiecare a avut ‘proiectul’ lui pe strada respectivă! De exemplu: Pe Strada Amurgului (‘ghetouri’) la Secţia Votare 888 ‘au acceptat’ proiectul Piedone (42,4% – 173 voturi, pe când Vanghelie a luat 9,07 % – 37 voturi, iar pe strada vecină Piatra Albă la Secţia Votare 889 ‘au acceptat’ proiectul Vanghelie (39,57% – 148 voturi, pe când Piedone a luat 22,99% – 86 voturi). (…) Umblă în tot sectorul vorba că s-au dat bani între 200 şi 500 ron/vot. Trist! În zona şcolii 127 din str. Munţii Carpaţi (Târgul Pucheni) s-au distribuit anterior votului ‘proiecte’ constând în zahăr, ulei, făină şi 100 lei pentru ‘studiu de fezabilitate al proiectului’”, a susţinut Iliescu.

Candidatul PNL cere renumărarea voturilor

Candidatul PNL Cristian Băcanu cere renumărarea voturilor înregistrate la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 5.

„Am solicitat renumărare totală la Sectorul 5! În urma analizei realizate de grupul de lucru format ieri de echipa mea din PNL am identificat suspiciuni privind existența unei fraude la votul din sector. De exemplu, 92 voturi PNL la consiliul local și 63 la General într-o secție. Cine votează PNL la CL votează la fel și la CGMB, nu poți avea diferențe de 30% la consilii. Pur și simplu nu se poate”, a scris Cristian Băcanu pe pagina sa de Facebook.

Băcanu a adăugat că suspiciunea este serioasă și va formula plângere penală.

author avatar
Andreea Vlad
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger