AcasăPoliticaActivismul pro-Palestina. Generația tânără are o problemă cu Israelul

Activismul pro-Palestina. Generația tânără are o problemă cu Israelul

Acest activism este spălare pe creier, pentru că niciun om cu mintea întreagă, cu atât mai mult un tânăr, nu poate omagia măcelurile Hamas

Este aproape ca un ritual religios. În fiecare sâmbătă, începând cu 7 octombrie, centrul Londrei se umple de protestatari care flutură steagul palestinian și scandează “From the River to the Sea”.

De ani de zile, tinerii au avut tendința de a fi mult mai pro-Palestina și anti-Israel decât cei mai în vârstă. Potrivit unui sondaj realizat cu câteva luni înainte de atacul Hamas, milenialii americani sunt prima generație din istorie care simpatizează mai mult cu palestinienii decât cu israelienii.

În Marea Britanie, notează UnHerd, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani sunt, de asemenea, mult mai susținători ai palestinienilor (23%) decât ai israelienilor (doar 7%) – aproape invers față de cei cu vârste cuprinse între 55 și 75 de ani.

Cei mai zgomotoși activiști pro-Palestina invocă o altă Intifadă și calcă în picioare drapelul israelian. Sunt tolerați și chiar încurajați de un Occident care mai că le plânge de milă teroriștilor Hamas. “Corectitudinea politică” nu are ce căuta în contextul fanatismului, dar se poartă.

Să susții Israelul, sau pur și simplu să ai o poziție mai nuanțată decât “From the River to the Sea”, este o dovadă că nu ești în „tendințe”.

Tinerii înghit cu nemiluita un drog subtil: minciunile promovate pe rețelele sociale de grupările militante. Un procent de 17% dintre americani consideră că povestea oficială despre atacurile Hamas este una falsă. În rândul cohortei de 18-24 de ani, acest procent aproape se dublează. Justiția este justiția palestiniană, așa cum a fost Black Lives Matter și Antifa.

Acest activism este spălare pe creier, pentru că niciun om cu mintea întreagă, cu atât mai mult un tânăr, nu poate omagia măcelurile Hamas.

Una dintre trăsăturile definitorii ale generației Z este un scepticism profund față de autoritățile care propagă „narațiuni oficiale”. Iar Israelul – în parte pentru că este un aliat al Americii – primește din plin acest cinism, transformat rapid în ură.

După cum a scris Dave Rich în Everyday Hate, „diferența dintre rasism și antisemitism este diferența dintre o prejudecată și o teorie a conspirației: și în timp ce prejudecățile nu mai sunt la modă pentru tinerii din ziua de azi, teoriile conspirației fac furori”.

Având în vedere că tinerii sunt de stânga, întrebarea de ce sunt atât de anti-israelieni ( până la punctul de a fi pro-Hamas) este parțial o întrebare de ce stânga este atât de anti-israeliană. Atașamentul puternic al Stângii față de Palestina este o consecință a triumfului liberalismului.

Odată cu dispariția Cortinei de Fier în 1990, cauza palestiniană, cu toate accesoriile sale revoluționare și „anticoloniale”, a oferit o cale de ieșire din „plictiseala sfârșitului istoriei”.  Această poftă generică de activism este supraalimentată în rândul tinerilor.

Generația Z nu este prima care se simte în general ostilă față de Israel, dar izbitoare este intensitatea ostilității. Și aici se văd consecințele modului în care funcționează activismul politic după 2020.

Israelul pierde bătălia pentru inimile și mințile tinerilor. În schimb, cu propriile lor pretenții de rezistență anticolonială și de victimizare rasială, palestinienii sunt cei care spun acum cea mai bună poveste.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
602 afisari

11 COMENTARII

  1. De ani de zile Hamas exporta in Occident tineri indoctrinati si radicalizati, gata la un semnal sa inceapa Jihadul. Hamas le asigura acestora resursele financiare pentru a trai in Occident. Acesti tineri vin sub acoperirea de studenti, refugiati politic, discriminati sexual, etc. Se pare ca Occidentul bleg si orb nu vede aceasta Cruciada inversa sub acoperire. Aduceti-va aminte despre „specialistii in industria auto” care au venit cu barcile pe timpul lui Merkel si care au umplut Germania de violuri si de faradelegi.

    • Sunt teroristi de aceea nu ii doreste niciun stat islamic.
      Pakistanul expulzeaza 1,7 mil afgani si nimeni nu zice nimic.
      Dar sa vezi cand Europa va incepe sa expulzeze criminali: valeleu, drepturile.
      Arabia Saudi bombardeaza Yemenul si ucide sute de mii nimeni nu zice nimic.
      Crestini sunt ucisi in tari islamice nu zice nimeni nimic. Da in Egipt, Irak, Pakistan , Iran etc. Palestinienii au invadat Libanul si au ucis si ucid in continuare crestini acolo. La fel Bethlehem: acum 20 ani erau 80% crestini acum sunt 1%. Crestini arabi, da.
      Asa ca sa ne lase cu religia pacii sper sa expulzam generatia asta Z care protesteaza toti sunt teroristi si trebuie luati cu arcanul de la demonstratiile acestea si expulzati pe o insula pustie sa scapam odata de ei ca asta nu este Europa. Este Europa islamizata

      • Nimeni nu vrea sa primeasca pe palestinieni pentru ca atunci teritoriile ocupate de ei le-ar lua ilegal Israelul.
        Israelul a mai incerat si in 1973 si acum sa plateasaca mita Egiptului ca sa-i primeasca si sa le acorde automat cetatenie egipteana si sa scape astfel de probleme Palestiniana.
        Palestinienii sunt pe teritoriul lor, in tara lor, iar celalti sunt invadatorii criminali.
        Minciunile israeliene nu mai sunt crezute de nimeni nici macar de tanara generatie. De aici si problema guvernului Israelului, de la comportamentul lor de excroci criminali

  2. Anonimule esti spalat la creier si injectat cu propaganda AgiProp israeliana pana la refuz. Palestinienii nu au exportat teroristi in Europa, toti emigrantii care s-au tinut de violuri si banditeli sunt invitatii speciali a lui Soros, care i-a scos din puscariile orientului si Africii si cu familiile lor cu tot au navalit, cu ghizi platiti cu aceleasi carduri VISA date de Soros invitatilor puscariasi.
    Palestinienii si-au trimis copii la scoala, sa studieze in Europa, pe unde puteau obtine burse, au fost destui studenti palestinieni in Romania si erau studenti buni care invatatu carte nu ca arabii cu bani care isi cumparau examenele. Am avut si eu colegi din Palestina si din Angola.
    Tu nu stiu ce colegi ai avut si de unde vii cu asemenea asertatii.

  3. D-le Jacota, ai reusit sa aduni atitea comentarii la un articol copy-paste de-al d-tale cat nu visai!
    Doar ca ai facut-o detonand ura si indignarea oamenilor de peste tot impotriva acestui criminal terorist numit Israhell, ca suntem toti frati, parinti, soti, copii, si nu mai putem vedea si accepta cum civili, si mai ales copii, sunt masacrati mai rau ca insectele.
    Foarte bine a scris cineva mai sus despre Soros, eu il completez, ca ai vorbit de BLM, aceea este alta scorneala diversionista marca Soros, care supravegheaza personalul din Dept Interne sa fie generos si iertator cu ciorile care omoara si jefuiesc in lung si in lat.
    Da, tinerii de azi nu mai au nimic comun cu generatia spalata pe creier de victoria iudeo-comunista din WWII, isi vor vietile inapoi, vor sa traiasca si vor drepturi pentru toti, inclusiv un stat Palestinian la care cei de acolo au pe deplin dreptul.
    In viitor, acest activism se va intensifica si se va raspandi, pana cand autoritatile vor curma macelul si vor denunta acest stat terorist, ramas izolat si tinut pe brate de o corabie in deriva numita USA, marea partasa la crimele lor, al carei sfarsit e aproape.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger