AcasăPoliticaAcord cu FMI? Cîțu spune lucrurilor pe nume: ”Din punctul meu de...

Acord cu FMI? Cîțu spune lucrurilor pe nume: ”Din punctul meu de vedere…” – VIDEO

Acord cu FMI? Cîțu spune lucrurilor pe nume: ”Din punctul meu de vedere...” - VIDEO

Liberalul aflat în fruntea Ministerului Finanțelor a prezentat, luni, raportul de activitate la un an de mandat.

Prilej cu care, răspunzând unei întrebări venite de la presă, a declarat că nu se are în vedere un eventual acord cu FMI-ul. “Exclud varianta unui acord cu Fondul Monetar Internaţional. Am arătat în acest an (…) că dacă ai câştigat încrederea pieţei și a investitorilor, poţi să finanţezi un deficit mare fără să ai nevoie de instituţii financiare internaţionale. Acest deficit finanţat pentru a plăti sănătate, aceste scheme de ajutor, am avut investiţii record, deci nu este nevoie de un acord cu FMI. Din punctul meu de vedere, vă spun clar, nu există aceste discuţii”, a susținut Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a completat spunând că ar exista finanțare pentru anul curent, drept urmare nu ar fi probleme la acest capitol. ”Am găsit acele documente prin minister când se discuta anul trecut în septembrie cu Fondul Monetar, când după o discuţie cu Fondul Monetar s-a făcut acel document în Guvern, unde se spunea foarte clar că nu vor creşte pensiile cu 40%. Nu avem în calcul împrumut la FMI, avem finanţare pentru anul acesta. (…) Necesarul de finanţare pentru anul acesta este acoperit aproape 97%. Deci nu avem nicio problemă de finanţare”, a afirmat oficialul aflat în fruntea Ministerului Finanţelor.

Precizările ministrului vin la aproape o săptămână după ce social-democrații arătau cu degetul în direcția Guvernului pe această temă, susținând, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a PSD-ului, că ”Orban recunoaște deschis că Guvernul PNL este gata să semneze un acord cu FMI. Premierul lui Iohannis nu doar că arată perfect relaxat cu ideea, ba mai are puțin și e gata să facă și reclamă “produselor” Fondului”. Mesajul scris era însoțit de un decupaj video cu afirmații făcute de către șeful Executivului. Iată-l:

215 afisari

1 COMENTARIU

  1. tradator de Romania: semnez ca sunt de acord cu faramitarea si indatorarea Romaniei pas-cu-pas pentru „imprumuturi gratis” de la fmi! semnez indescifrabil – un gibon modificat genetic intru sclavie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger