AcasăPoliticaAcarul Păun mai așteaptă

Acarul Păun mai așteaptă

„Exceptând cele patru victime, starea celorlalți pacienți este bună”, declara Raed Arafat în momentele imediat următoare incendiului de la „Matei Balș”. La asemenea insolență, nu se poate răspunde decât cu cinism de aceeași factură. Bună era, deci, și starea pacientului găsit după cinci ore într-o baie a spitalului. Atâta doar că era decedat, la fel ca ceilalți. Lucrurile nu s-au oprit aici, căci, în decurs de zece zile de la tragedie, s-a ajuns la 15 morți. Posibil să mai apară și alții, căci încă patru persoane se zbat între viață și moarte. Vreun vinovat pentru cele petrecute acolo? Niciunul.

Raed Arafat Starea celorlalți pacienți este bună

Autoritățile au venit, au vorbit și s-au felicitat reciproc pentru intervenție. Deja centrul de greutate se muta în altă zonă. Procurorul de caz se încurca penibil în declarații, ministrul Voiculescu bătea câmpii și Iohannis cerea planuri. Nimeni nu a cerut demisia nimănui. Premierul Cîțu așteaptă raportul final pentru a stabili vinovățiile.

Povești pentru naivi

O țară întreagă a văzut-o pe iubita ministrului Sănătății când declara că a cerut permisiunea să aducă o aerotermă în salonul în care era internată mama ei. I s-a aprobat și a adus-o. A ținut să precizeze că era foarte frig în salon. În mod cert, nu era singurul loc cu căldură insuficientă. Ajunse aici, lucrurile au luat o altă turnură.

Ministrul Sănătății nu și asumă vinovății

Vinovat ar trebui să fie și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. În pofida declarațiilor aparținând locuitorilor din zonă, că frigul era predominant în caselor lor, primarul a contrazis totul. Graficele indicau căldură sub limita normală, Nicușor Dan o ținea pe-a lui. Poate fi acuzat primarul pentru explozia din salon? Doar așa, pe departe, pentru că a contribuit la crearea condițiilor în care s-a produs tragedia. Prea complicat, prea dificil și, apoi, e omul sistemului. Trebuie găsit un alt vinovat, ăsta nu e bun. Ca să i se netezească drumul spre nevinovăție, uite cum a dispărut din peisaj și iubita ministrului Voiculescu, cea cu aeroterma. A dispărut cu tot cu declarația ei. Pentru convingerea credulilor, au apărut în schimb armate de asistente care declarau că era frig, dar nu aveau aeroterme în saloane și nici calorifere electrice. Cine le crede?

Pionul intangibil

A fost un climat suprasaturat de oxigen în salon. E credibil, dar pentru explozie a fost nevoie de o flamă. Dacă nu de la instalația electrică suprasolicitată, de la ce să fi pornit dezastrul? De la o priză? Posibil, dar prizele nu intrau în suprasarcină când asistentele medicale puneau sticle cu apă caldă în patul pacienților, după cum declarau. Hai să dăm la o parte aerotermele și alte nebunii.

15 morți Nu impresionează pe nimeni

Și cu ce rămânem? Cu o instalație curată, ca vara. Atâta doar că vara, nu știu cum se face, dar nu ia foc. Ciudat. Foarte ciudat. Să ceri demisia lui Vlad Voiculescu pentru asta? Nu se poate, ce treabă are el cu prizele și cu morții din explozie? Apoi, el are un plan de a construi spitale, obligatoriu cu antreprenoriat austriac. Dar dincolo de toate, este unul dintre pionii de bază ai coaliției de la putere, cum să-i ceri demisia? Este intangibil.

Nicio demisie

Raed Arafat este bine mersi la locul lui. Doctorului Streinu-Cercel, care a condus Institutul „Matei Balș” mai bine de 20 de ani, până cu o lună înaintea dezastrului, nu i se poate imputa nimic. Prefectului, nu. Premierului, nu. Medicului care a salvat bolnavii, cărându-i afară pe brațe, iarăși nu. Nici asistentelor și nici portarilor. Și atunci cui? Pacientului care a supraîncărcat instalația cu un încărcător de telefon? Câtă suprasarcină poate provoca un încărcător? Suntem luați de proști în continuare, pentru că procurorii nu au descoperit vinovatul și, chiar dacă îl știu, nu-i pot face nimic. Și el, și ei, știu de ce. Acarul Păun mai are de așteptat până să fie scos în față. Până atunci, țara nu are decât să se iluzioneze cerând demisii. Oricum, nu va demisiona nimeni. Cel puțin atât timp cât nici măcar Acarul Păun nu știe că urmează a fi scos vinovat.

author avatar
Valentin Boeru
599 afisari

5 COMENTARII

  1. Cinismul și nesimțirea acestor odioși nu au limite.Sunt cu toții uneltele unui sistem abject, clădit pe minciună.
    Despre demisii nici nu poate fi vorba.
    „Colectiv” și precedentele incendii au dovedit că putem fi „aburiți” cu surogate de adevăr.
    Încă se caută „acarul Păun”, dar când se vor fi hotărât cine plătește „oalele sparte”, dosarul Balș va deveni istorie. Și tăcere.

  2. Jegurile din `guvernul meu` si ordinarul borfas din fruntea tarii sunt vinovati pentru tot ce se intampla in tara !

  3. Pai, USR istii si PNListii au gasit Acarul.E Arafat.Cel care a facut multe lucruri bune.E adevarat, a intrat prea mult intr un domeniu la care nu se pricepe: epidemiologia.
    Asa va pica el si vor ramane cei care NU vor face nimic.
    O sa plangeti cand Voiculescu nu o sa va primeasca in spital.Pentru ca nu aveti asigurarea facultativa…

  4. ROMÂNILOR TREZIȚI-VA CĂ ACEST SECURIST CRIMINAL VLAD VOICULESCU VREA SĂ PRIVATIZEZE TOATE SPITALELE DE STAT ȘI ATUNCI CINE ÎȘI VA MAI PERMITE SĂ MEARGĂ LA ACESTE SPITALE PRIVATE DECÂT SECURIȘTII CRIMINALI ȘI TRĂDĂTORI PLINI DE BANI. DOAMNE AJUTĂ.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger