AcasăPoliticaCiolacu promite că „facturile românilor vor SCĂDEA imediat”. Ce propuneri are PSD

Ciolacu promite că „facturile românilor vor SCĂDEA imediat”. Ce propuneri are PSD

Ciolacu susține că „facturile românilor vor SCĂDEA imediat – ca urmare a propunerilor PSD”Ciolacu susține că „facturile românilor vor SCĂDEA imediat – ca urmare a propunerilor PSD” (sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

După ce nu au fost deloc puțini românii care, în ultima perioadă, s-au speriat când au văzut ce indică sumele de pe facturile la energia electrică și la gaze naturale, iar subiectul devenit cunoscut în spațiul public drept „criza facturilor” a fost discutat în prima zi a acestei săptămâni, la nivelul coaliției de guvernare, liderul social-democraților a ales să iasă cu un mesaj de ultimă oră.

„Facturile românilor vor SCĂDEA imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri (luni -n.red.) în coaliție.

Pachetul de măsuri al PSD duce prețul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh. De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh și am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel încât prețurile finale să fie mai mici”, susține Marcel Ciolacu, într-o postare făcută marți, 18 ianuarie, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Ciolacu a ținut să menționeze că „măsurile PSD au vizat și creșterea volumele de consum atât la electricitate, cât și la gaze pentru ca 90% dintre cetățeni să beneficieze de prețuri scăzute, spre deosebire de doar 20% ca până acum”.

Ce crede că ar trebui să facă Guvernul cât mai rapid

Pasul următor în această privință va fi făcut la nivelul Executivului, în sensul în care e nevoie să fie adoptată o ordonanță de urgență.

„Propunerile PSD, agreate de întreaga Coaliție, trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanță de urgență de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie (inclusiv la factura din ianuarie)”, conchide Ciolacu.

Ce anunțase premierul Ciucă

După ședința de luni a coaliției, șeful Executivului, Nicolae Ciucă, a anunțat principalele aspecte ce se au în vedere. „Am reușit să ajungem la un acord, astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per kilowatt. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 kilowați la 500 de kilowați, pentru care se calculează acest preț. Practic, reiese o compensarea de 0,291 lei per kilowatt, ceea ce la consumator se va percepe 0,68 lei per kilowatt.

De asemenea, pentru IMM, pentru consumatorii mari, practic pentru consumatorii non-casnici va fi plafonat prețul la 1 leu per kilowatt”, a declarat Ciucă, luni seară.

Totodată, premierul a anunțat că „la gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei per kilowatt, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va crește de la 1.000 la 1.500 kilowați. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33% la 40%, asigurându-se astfel un preț de 0,221 lei per kilowatt. De asemenea, pentru IMM, școli, spitale, biserici, industria alimentară, se va asigura un preț de 0,37 lei per kilowatt. În același timp, am luat decizia ca toate facturile să fie stornate, cele care au fost emise greșit, să fie stornate și retrimise, fără ca oamenii să fie debranșați sau să plătească penalități”.

215 afisari

4 COMENTARII

  1. care propunerile psd , prostu satului ce esti ? ai uitat ca voiai scaderi de tva ca sa ingrasi si mai mult mafia din energie ? mai bine taci ca te faci de ras habarnistule ce esti !

  2. „”Ciolacu promite că „facturile românilor vor SCĂDEA imediat”””

    Care scadere bah P U L A cu urechi. De la 0,35 bani kw acum a venit factura cu 0,85 bani kw.
    Care-i baza legala de calcul?

  3. monumentul de prostie ciolacu a spus : nu trebuie sa cautam vinovati ! de ce ? pentru ca noi sintem aia ! huoooooo !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger