AcasăPoliticaA spus-o clar! Iohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei...

A spus-o clar! Iohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului – VIDEO

Aflat la Bruxelles, unde va participa, miercuri, la Summitul Uniunea Europeană – Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), iar joi la reuniunea Consiliului European, șeful statului a făcut declarații de ultim moment pe tema Schengen, după eșecul de la Consiliul JAI de zilele trecute și opoziția Austriei.

„Voi ridica tema Schengen şi cred că asta e tema care pe noi ne interesează cel mai mult”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, 14 decembrie.

Ce piedici trebuie înlăturate

Iohannis a ales să facă o recapitulare a situației. „Săptămâna trecută miniştrii de Interne (…) nu au reuşit să aprobe intrarea României şi Bulgariei în spațiul Schengen. Acum se pune problema cum continuăm. Noi românii dorim să fim în spaţiul Schengen. Rămâne un obiectiv strategic naţional şi rămâne un obiectiv pentru mine pentru perioada următoare.

Să vedem care sunt problemele şi piedicile care trebuie înlăturate. (…) În realitate avem două probleme – atitudinea Austriei, care e rezervată, acum a votat nu, dar recent cancelarul austriac a spus că acest vot înseamnă de fapt o amânare, nu un nu definitiv. Este o nuanţare a poziţiei. Acest vot a fost valabil şi pentru România şi pentru Bulgaria. Avem și a doua problemă (…): votul Olandei a fost mixt: pentru România a fost un da, pentru Bulgaria a fost un jumătate nu”, a afirmat președintele.

Iohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau autorităţilor

Iohannis a susținut că e nevoie de diplomație și că nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului român.

„Acest moment, după părerea mea, poate fi tratat într-o singură cheie – cu diplomaţie. Orice altceva, după părerea mea, este exclus. Am auzit nenumărate opinii, sfaturi. (…) Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau autorităţilor publice. Nu aşa se tratează astfel de probleme. E evident că până aici s-au făcut deja paşi importanţi. (…) De când avem un Guvern stabil am reuşit să convingem Olanda că România merită să intre în Schengen, am convins Suedia, care după schimbarea de Guvern a fost foarte reticentă, (…) că putem să intrăm, repet, pe merit, nu pe milă. (…) A fost ridicat MCV, după 15 ani, şi astfel a fost eliminată probabil cea mai importantă piedică politică în calea integrării în Schengen”, a mai declarat Iohannis,

author avatar
Andrei Coman
410 afisari

21 COMENTARII

    • Mutati-va conturile de la bancile austriece , nu cumparati nimic din prefabricate din lemn produse de austrieci si nu alimentati la OMV..
      Joha poate sa faca ce vrea. Sa ne linga in c ur!

  1. Va amintiti de episodul dancila cu mutarea ambasadei la Ierusalim ,cu a sărit impostoru sa semnaleze ,citez afaceri cu evreii,atunci nu trebuia diplomație,acum când este vb de apropiatii lui austriecii sa nu ne atacam ,sa stam ca prosti privind cum ne jefuiesc si asta ,imp cu dulapul,oare cât îl mai răbdam când îl suspendat pe impistor

  2. Normal ca nu va exista nici un complot pentru ca imbecilul asta este un tradator decorat de austrieci

  3. Mi-am mutat contul bancar la CEC Bank, nu mai pun piciorul în nici o benzinărie oemve sau petrom și nu vreau să mai aud de nimic fabricat în auștria sau de firme auștriece indiferent unde se află acestea amplasate. La schi, la Poiana Brașov nu în austria. Să crape tot ce e auștriac cu iohhannis cu tot.

  4. Va asteptati la altceva de la plavan ?
    Si cum mai duce javra saseasca mana la inima cand se canta imnul tarii ,zici ca-i cel mai mare patriot roman ,mai roman decat 99 la suta dintre etnicii romani descendenti din Traian si Decebal
    In realitate executa perfect ordinele primite de la cei din vest in detrimentul intereselor romanilor .

  5. Nazistul securist ciolanis e complice cu furaciunile UE și cere ca Austria să nu fie boicotată, ce trage pe nas acest șarlatan cu grupul lui de securiști paraziți
    intestinali?
    Iohannis ordonă să se anuleze BOICOTUL LA ADRESA AUSTRIEI. O știre pe placul „suveraniștilor utili”. REACȚIE RAPIDĂ: Românii s-au săturat să fie slugile austriecilor și olandezilor. Să rămână Iohannis sluga lor! BOICOT AUSTRIA PÂNĂ LA CAPĂT!
    https://www.activenews.ro/stiri/Iohannis-ordona-sa-se-anuleze-BOICOTUL-LA-ADRESA-AUSTRIEI.-O-stire-pe-placul-%E2%80%9Esuveranistilor-utili-.-REACTIE-RAPIDA-Romanii-s-au-saturat-sa-fie-slugile-austriecilor-si-olandezilor.-Sa-ramana-Iohannis-sluga-lor-BOICOT-AUSTRIA-PANA-LA-CAPAT-178198#.Y5niO9536

  6. Chelu’ isi puse mana-n cap si sari de cur in sus ca ars.Draaagi romani,ce aveti ba cu Austria mea ? Nu vedeti ca de ani de zile,prin mine,Austria,OMV-ul,Schwainghofer,Bancile lor,ne-aumplut de bani,de buna stare,de progres mutilateral dezvoltat ? Duduie muntii si subsolul Tarii,aveti mai multi bani in buzunare,si mai mult respect pe plan European si chiar mondial. Cine vrea boicot,e anti Austriac,pardon,anti Roman. Si sa stiti ca la cantarea imnululi eu imi duc mana la portofel,ca acolo e locul lui tot pe partea stanga,nu mai faceti confuzii.

  7. M-am aplecat la UE atat timp si acum sa-l ridic?
    Ia sa nu mai boicotati, ca vreau sa imi cumpar o casa si in Austria.
    Ciocu’ mic ca eu sunt la putere acum !

  8. CA PRESEDINTE AL ROMANIEI AI JURAT SA APERI CU CREDINTA INTERESELE ROMANIEI !,CAND LE-AI APARAT SI UNDE ?,CE-AI FACUT CONCRET Dle Presedinte PENTRU ROMANIA SI PENTRU ROMANI ?, ORCE AI PROMIS AI RATAT !,IN PLUS PRIN GUVERNELE MOSITE AI DUBLAT DATORIA TARII ,AI ADUS TRUPE STRAINE IN TARA !, AI ACCEPTAT O LIBERALIZARE A PRETURILOR LA GAZE SI ENERGIE INTRAND INTRO SPIRALA A DEZASTRULUI ECONOMIC SI FINANCIAR !.
    AZI LE CERI ROMANILOR SA NU NICI O REACTIE LA SCUIPATUL AUSTRIAC !.
    DLE PRESEDINTE AI MAI AVUT NISTE ANTECEDENTE : VEZI LEGISLATIA EXPLATARII PADURILOR ,VEZI IN PANDEMIE SI CARANTINA IN SUCEAVA ,ROMANII PLECATI SA SALVEZE SPARANGHELUL NEMTESC !,VEZI GAZELE DIN M NEAGRA -EXXON + OMV ),SA MAI CONTINUI ?.
    DE CE ROMANIA ARE UN DEFICIT TOT MAI MARE ?,ASTA_I UN ALT FEL DE POLITICA !.
    NE-ATI PACALIT !,V-AM VOTAT CA PROSTII CREZAND CA NEAMTUL STIE CE VREA SI CA ESTE MAI CORECT CA ROMANU !, NE-AM INSELAT ,n-ati fost niciodata pentru romani .

  9. DA TE DR…AQ DE …JA…VRA OR..DI…NARA, ESTI UN MINCINOS SI UN TRADA TOR JEGOS, DE ULTIMA SPETA, PA..NA..RAMA RETARDATA…..SUSPENDAREA, !!!!!!!!! DERBEDEUL DE BASE, ZIS PETROV , A FOST SUSPENDAT DE DOUA ORI PTR ASPECTE …MINORE, IN COMPARATIE CU TOT CE AI FACUT TU DE A LUNGUL CELOR OPT ANI DE MANDAT PREZIDENTIAL, NE AI INCALECAT, NE AI TRADAT, NE AI VANDUT , NE AI OROPSIT , NE AI INFOMETAT,NE AI SARACIT, NE AI REDUS LA TACERE, NE AI OMORAT CA NATIE…. ITI DORIM TOT CEEA CE SE POATE INTAMPLA MAI RAU UNUI CODUCATOR DE STAT, BLESTEMAT SA FII SAPTE GENERATII, ……..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger