AcasăPoliticaA patra încercare! Conducerea Parlamentului, convocată din nou pentru a debloca moțiunea...

A patra încercare! Conducerea Parlamentului, convocată din nou pentru a debloca moțiunea de cenzură

motiune de cenzuraA patra încercare! Conducerea Parlamentului, convocată din nou pentru a debloca moțiunea de cenzură

Ludovic Orban convoacă pentru a patra oară conducerea Parlamentului, pentru a debloca moțiunea de cenzură a USR-PLUS – AUR. Documentul se va comunica Guvernului „indiferent dacă va fi sau nu cvorum”, a precizat președintele Camerei Deputaților.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se reunesc marți, 7 septembrie, la ora 11.00, pentru a patra oară, pentru a lua o decizie în privinţa moţiunii de cenzură iniţiate de USR PLUS. Potrivit președintelui Senatului, Anca Dragu, pe ordinea de zi urmează să figureze un singur punct, respectiv calendarul moțiunii de cenzură.

În caz că nici cea de-a patra încercare nu va reuși, Ludovic Orban va trimite Guvernului moțiunea de cenzură, pentru a îndeplini obligația de informare a executivului. Orban a anunțat că va face personal acest pas, deși spera – și încă mai speră – ca, înainte de a trimite Guvernului moțiunea de cenzură, aceasta să fie discutată de Birourile Permanente Reunite, care să-i stabilească și calendarul.

„În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, care are obligaţia de a prezenta moţiunea de cenzură în Birourile permanente reunite şi de a comunica Guvernului, voi mai convoca o reuniune a Birourilor permanente reunite, după care voi comunica Guvernului, indiferent dacă va fi sau nu cvorum. Mă voi consulta cu colegii din Birourile permanente pentru a convoca la o oră potrivită, astfel încât să putem să avem cvorum şi să putem derula procedurile constituţionale şi legale”, a anunțat luni preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Şedinţe ale Birourilor permanente reunite au mai avut loc vineri seara, sâmbătă şi luni, dar nu a fost întrunit cvorumul necesar. Moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

author avatar
Andreea Vlad
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger