AcasăPoliticaA murit Oliviu Gherman, fostul președinte al Senatului. Mesajul lui Adrian Năstase

A murit Oliviu Gherman, fostul președinte al Senatului. Mesajul lui Adrian Năstase

Politician. Oliviu Gherman a fost senator in perioada 1990-2004. FOTO: www-ifa-mg-ro.jpg

Politicianul care a deținut în urmă cu aproape trei decenii a doua funcție în stat a părăsit această lume la respectabila vârstă de 90 de ani.

Fizician, om politic, cadru didactic în învățământul superior, dar și diplomat, Oliviu Gherman s-a născut în Sânmihaiu de Sus, în aprilie 1930. Gherman a condus Senatul înaintea lui Petre Roman, în perioada octombrie 1992 – noiembrie 1996. A avut patru mandate de senator, fiind apoi înaltul reprezentant diplomatic al României în Franța, începând cu anul 2001.

Vestea plecării dintre cei vii a lui Oliviu Gherman a fost confirmată de către fostul premier social-democrat Adrian Năstase, coleg de formațiune politică, anii trecuți, cu fostul președinte al Camerei Superioare a Parlamentului. Li președinte al Camerei Deputaților, în perioada în care Gherman era al doilea om în stat.

”Un model pentru o întreagă generație”

Năstase a transmis un scurt mesaj, postat pe blogul său, în care evocă personalitatea celui dispărut. Îl descrie pe Gherman drept ”un intelectual, un om desăvârșit. Personalitate inteligentă, calmă. Un politician înțelept”. Și amintește de momentul în care au început să lucreze împreună.

”Ani de zile, începând din 1992, am lucrat în „tandem”. Ca prieteni. El era președinte al FDSN, eu președinte executiv. El era președinte al Senatului, eu președinte al Camerei (1992-1996). Colegi în același partid.. Fizician remarcabil, profesor universitar, ambasador la Paris. O carieră politică și legislativă de excepție. Un model pentru o întreagă generație. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe întregii familii”, transmite fostul premier Năstase.

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger