AcasăPoliticaA început mascarada PSD-PNL! De ce s-au blocat negocierile. Rareș Bogdan a...

A început mascarada PSD-PNL! De ce s-au blocat negocierile. Rareș Bogdan a scăpat porumbelul

Rares Bogdan

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele liberalilor, a anunţat că PNL, PSD şi UDMR nu se pot pune de acord asupra unor puncte din programul de guvernare.

Creşterea pensiilor şi înfiinţarea unor ministere noi sunt singurele puncte comune ale viitorilor parteneri de coaliție.

Liderul PNL a precizat că pensiile ar putea fi mărite cu până la 11% de la începutul anului viitor, după cum s-a decis în discuţiile cu social-democraţii pe programul de guvernare alături de PNL şi UDMR, însă trebuie să fie găsită o variantă care să nu afecteze bugetul.

„Pe de o parte, sunt propuneri pe care le putem înţelege, de creşteri de pensii, alocaţii, de înfiinţări de ministere, sigur că noi nu am exclus niciodată şi nu am blocat creşterile de alocaţii, pensii, dar le facem în limita veniturilor bugetare existente şi prognozate.

Nu putem să anunţăm acum, să fie un concurs de populism, cine cât la sută creşte pensiile şi salariile, şi alocaţiile pentru copii.

Astăzi nu există aceşti bani. Putem să ne gândim. Noi am anunţat o creştere iniţială de 7% care era indexarea din 1 ianuarie, putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10-11%, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie. Cert este că se va putea discuta despre asta”, a spus Rareş Bogdan joi, la Parlament.

Rareș Bogdan: „PSD are viziuni comuniste”

Or, măsurile economice propuse de PSD în negocierile pentru formarea unui nou guvern „țin de egalitarism” care „țin de comunism”, a comentat Rareș Bogdan.

„Cei de la PSD au anunţat cota progresivă. La fel, chestiuni care ţin de egalitarism. Taxarea marilor averi a scos din Franţa 1720 de averi, a pierdut după această măsură. Chestiunile egalitariste ţin de comunism, noi trăim în capitalism. Trebuie să avem grijă de cei nevoiaşi, dar în acelaşi timp să ne ocupăm mediul de afaceri, să venim cu măsuri pentru companii”, a spus acesta.

author avatar
Andreea Vlad
1.677 afisari

13 COMENTARII

  1. Ba , da udmr ca cere autonomie si desfiintarrea art 1 din constitutie sa le dea lor autonomie prin decl de repl parlamentara sa si faca parlament regional cum e ba , pt ca zicesi tu sa nu uitati sa iubiti…..??? De ce va trebuie udnr ls caruta ca sunt agentii budspestei pe fata nu l ai vazut pe kelemen ca inainte sa puna piciorul lla victoriei l a pus la budapesta????!!!

  2. Acest Rares Bogdan o tinichea ” reprezentativa ” PARTIDULUI MEU,fost coleg de camera de camin la facultate cu Helvig,pretin la catarama cu Calin Mitica si alti borfasi asa zis ” oameni de afaceri ” imbogatiti pe seama romanilor prin tot felul de ” afaceri ” cu statul Roman,mai bine zis cu interlopii din Institutiile statului,este f. categoric la fel ca SoCatzu,Stoloan,Iohanus,si alti ” liberali ” dela PDL.Cand vine vorba de pensii,salarii,alocatii,toate ca vai de ele.Eeee nu se poate domne,trebuie sa mai vedem sa analizam,deocamdata nu sunt bani la buget. Pt. voi parazitii dracului ghiftuiti ,si pt. jaful asupra bugetului sunt bani.Pt. cheltuielile aberante fara numar ale lui Iohanus sunt bani,pt. 120 milioane de doze de vaccin sunt bani,pt. parandaratul in afaceri cu interlopi semianalfabeti Botezatu,Camatarii,etc. sunt bani,pt. 15 miliarde de dolari platiti anticipat ca sa cumparati armament in nestire in prostie la fel ca 120 milioane de doze de vaccin,sunt bani. Pai vezi,tocmai deaceea nu sunt bani.Si in plus trebuie sa aveti grije de averile ” oamenilor de afaceri „,castigate ” cinstit ,ca la romani.

  3. Majoritatea statelor din lume au si au avut un sistem de impozitare progresiv. Inclusiv SUA. Inclusiv Franta. N-am stiut ca este atat de raspandit comunismul. Noroc de Rares Bogdan, ca mi-a deschis ochii!

  4. Ce egalitarism impui taxa militara si medicala persoanelor bogate de unde incepe bogatia? De la 500.000 de euro +. Credeti ca ala Mîtu nu vroia servicii medicale sigure, nu vrea vaccin nu vrea apararea tarii? Da ai ajuns la un nivel in care esti primu interesat de asta. Iti aduci aportup cetatii. Perfect de dreapta. Armata americana se intretine din patura bogata nu e nimic bolsevic. La ce sa faca statul vaccin gratis, teste la bogat? E rusinos marci fisa.

  5. Acolo in Franta da e socialism curat sa iei de la la bogat 80%.Asta e stupid. Dar trebuie sa sai primul in cetate ca te tin bilele nu sa te furisezi hai sa fraierim prostia. Nu mai bine pleci din cetate daca nu vrei sa pui mana la sanatatea și apărarea ei. Dar au si drepturi de a fi tratati bine cat si sa fie informati despre stadiul inarmarii apararii si a securitatii lor. Americanii fac rapoarte anuale in Congres. La noi Kikis ala il doare in cur a ars Giulesti a ars ieri si la Pitesti un spital .Da el e politician…

  6. Minoritatea pe cale sa ajunga majoritara careia nu ai voie sa ii spui pe nume ca intri la puscarie,conform sceleratilor care conduc colonia,stapaneste cvasitoatalitatea comertului din piete,taximetria ,traficul de metale pentru care nu plateste un sfant la buget.Politia si autoritatile au ordin sa intoarca spatele la evaziunea astora,ca si la nepurtarea mastii,iar bugetul a ramas in sarcina sclavilor care muncesc in privat si a imprumuturilor fara numar.Ca asa este in societatea corecta politic multilateral dezvoltata pe care tradatorii cocotati la putere de 30 de ani ne-o baga pe gat.Cat priveste nulitatea RB ii transmitem o mare placuta suedeza.Ii anunt respectuos pe colegii de forum ca atata timp cat unii platesc asigurari de sanatate si sunt intorsi indararat ordinul doktorilor Mengele de care e plina colonia, iar altii se trateaza fara sa plateasca o centima la buget,spitalele vor arde mult si bine.

  7. rares Bogdabn bate campii. Ce legatira are impozitarea progresiva cu sistemul comunist? Bai Bogdane esti complet idiot. majoritatea tarilor din UE. Franta are impozit progresiv pe venituri. Germania are impozitare progresiva. Si multe alte tari. Astea sunt tari comuniste? Impozitarea marilor averi este becesara pentru cas in Romaniaacestea au fost dobandite in relatie cu statul. vedeti sistemul fiscal din Franta si ce venituri se calculeaza la venitul global impozabil. pana si veniturile in bunuri se calculeaxza. Comunism este numaiin capul acestui gargaragiu…peniobil.

  8. daca o sa mai apara multi idioti ca acest ardelean prost care are in cap doar clisee si slogane , incet , incet lumea chiar va iubi comunistii !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger