AcasăPoliticaA început campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cine este...

A început campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cine este favorit, conform sondajelor?

alegeri parlamentareA început campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cine este favorit, conform sondajelor?

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a început, oficial, vineri. Se va încheia pe data de 5 decembrie, la ora 7:00. Organizarea campaniei este puternic influenţată de pandemia generată de noul coronavirus.

Care sunt restricţiile din campania electorală?

Un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi al Afacerilor Interne prevede măsurile de sănătate publică care trebuie respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor, întrunirilor si acţiunilor aferente campaniei electorale.

Se limitează numărul de participanți la 20, iar în cazul celor care au loc în aer liber, la maximum 50 de persoane. Grupurile de oameni care circulă în spaţiile publice pot fi de maxim 6 persoane, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă, numărului persoanelor care compun echipele este de maximum 2.

Afişarea, în locuri vizibile, a unor afişe şi/ sau indicatoare privind regulile de acces în perimetrul/ incinta/ spaţiile în care se desfăşoară evenimentele/ întrunirile, precum şi regulile de protecţie individuală privind purtarea măştii de protecţie, spălarea/ dezinfecţia mâinilor, distanţarea fizică.

Asigurarea unor fluxuri de intrare/ ieşire separate, unice, ce vor facilita menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţi.

Limitarea duratei evenimentelor/ întrunirilor desfăşurate în spaţiu închis la maximum 2 ore. Asigurarea de recipiente de colectare/ coşuri de gunoi cu capac, dedicate exclusiv aruncării măştilor de protecţie şi, eventual, a mănuşilor, în funcţie de numărul de participanţi estimat.

Menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la evenimente/ întruniri, inclusiv la cele desfăşurate pe stradă sau din uşă în uşă.

Cum stau partidele în sondaje, înainte de alegerile parlamentare?

Ultimele studii pe care le-au făcut colegii mei arată că PNL și PSD se află undeva, în marja de eroare, peste 30 la sută, cu partidul liberal ușor în față, pentru că are un bonus de guvernare și un bonus de spirală a tăcerii – nimeni nu se opune guvernului sau puțini se opun guvernului atunci când îi întrebi. Deci, peste 30 la sută se află PNL-ul și PSD-ul, în urcare USR-ul, undeva după 15 la sută, începe să urce și probabil va obține un scor destul de bun, diferit de cel de la locale, care definea o altă situație electorală. Apoi, se află la marginea intrării în Parlament, undeva la 5 la sută, PMP-ul și partidul lui Victor Ponta„, a spus sociologul Vasile Dîncu la postul Digi24.

Marcel Ciolacu şi PSD n-ar fi vrut alegeri parlamentare în decembrie

Liderul PSD Marcel Ciolacu a susţinut sus şi tare că el nu-şi doreşte alegeri parlamentare în data de 6 decembrie, invocând pandemia de COVID-19 şi riscurile la care este supusă populaţia. De fapt, susţin rivalii, social-democraţii se tem că ar avea şanse mici la aceste alegeri.

Vor face alegeri în orice condiţii. Nu îi interesează această pandemie şi această criză sanitară. Nu-i interesează câţi români vor muri. Îi interesează puterea absolută în România„, a adăugat Marcel Ciolacu.

author avatar
Andrei Ștefan
343 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sictir !
    Moarte Mafiei de stat !
    Moarte Simulacrului politruc!
    Moarte PNLPSDUSRPMPUDMRALDE !
    BOICOT VOT !
    NU VA MAI LEGITMIZATI CALAII !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger