Cauta

80% dintre italieni, datori vânduți la Fisc. Noua putere pune piciorul în pragul UE

Alegerile din Italia anunță o nouă Uniune Europeană

Victoria Alianței de Dreapta din Italia, condusă de Giorgia Meloni, nu ar trebui să surprindă pe nimeni. În ultimii 15 ani, italienii au ajuns în sapă de lemn, astfel că 80% dintre ei sunt datori vânduți la Fisc. Noua putere a promis amnistia fiscală, plafonarea prețurilor la gaze și, mai ales, renegocierea PNRR-ului și respect față de poporul italian, ceea ce înseamnă că Meloni va da cu pumnul în masă la Bruxelles.

Rareș Cristea, fost președinte al Federației Organizațiilor Românești din Italia (FORI), care locuiește de 23 de ani în Italia, ne spune că votul dat Alianței de Dreapta din această țară nu ar trebui să surprindă pe nimeni. De 15 ani, italienii sunt sărărciți sistematic, de guverne tehnocrate pe care nu le-au ales.

”Toată lumea de aici speră că tot ceea ce a fost în ultimii 15 ani, un dezastru provocat de cei aflați la putere care nu au fost aleși, pentru că am avut guverne tehnocrate, va fi înlăturat. Eu sunt aici de 23 de ani și am văzut cum italienii au ajuns într-o sărăcie lucie și sunt acum un popor distrus. Taxele au ajuns la un nivel insuportabil, iar 80% dintre italieni au datorii la Fisc. Eu sunt antreprenor în construcții și nu reușesc să pun un ban deoparte, pentru că taxele au ajuns la 56%. Așteptările italienilor de la Giorgia Meloni sunt foarte mari. Țara este la pământ. Dacă anul trecut plăteai la curent o factură de 130-150 de euro pe două luni, acum plătești 450-550 de euro, iar gazele s-au scumpit de patru ori. Meloni a promis că, în primul și în primul rând, va fi o amnistie fiscală, pentru că nu putem merge din datorie în datorie de la an la an. Nu reușim, avem familie, avem copii de crescut, nu este ușor. Dacă se va face această amnistie fiscală și vor pune, cum au promis, o taxă de 15% pe totalul banilor pe care un italian îi acumulează într-un an va fi excelent”, ne-a declarat Rareș Cristea, fostul președinte al FORI. Acesta a arătat că viața a ajuns atât de grea în Italia, încât mulți români au plecat de aici spre Anglia sau spre alte țări, ori s-au întors acasă.

Se schimbă relațiile cu UE

Giorgia Meloni nu face parte dintr-un partid extremist sau fascist, cum se tot spune, susține Rareș Cristea. Totodată, acesta consideră că italienii nu vor să iasă din UE, ci doar să schimbe relația cu Uniunea, cu accent pe respectul față de popoare.

”Italienii vor să mențină relația cu UE, dar vor să schimbe anumite chestiuni în PNRR-ul lor, să-l renegocieze, pentru că nu sunt destul de bune pentru Italia. Ursula von der Leyen se teme de rezultatul alegerilor din Italia pentru că în momentul în care un popor are un lider care pune punctul pe <<i>> puterea Bruxelles-ului nu mai este ca înainte. Azi-noapte, Georgia Meloni a ținut un discurs foarte simplu și a spus că nu va trăda poporul italian și țara. Deci este un lider, care s-a născut din cenușa politicii proaste făcute până acum în această țară”, a afirmat fostul președinte al FORI, Rareș Cristea. Potrivit acestuia, cazurile în care s-au ars steagurile Uniunii sunt izolate, însă italienii își doresc să fie respectați în UE și să iasă din impasul acesta, pentru că sărăcia a crescut foarte mult. ”Comunitatea Europeană trebuie să aibă respect față de popoare. Nu poți să-i spui de la Bruxelles italianului care face o brânză cu un lapte dintr-o zonă tradițională să nu mai folosească acel lapte și să facă doar un lapte praf sau să le spui italienilor să nu mai mănânce scoici de măsura nu știu care și să fie de la 8 cm în sus. Au o cultură diferită, iar dacă UE vrea să fie solidă trebuie să respecte cultura fiecărui popor. E ca și când le-ai spune românilor să nu mai mănânce sarmale sau ciorbă”, a afirmat Rareș Cristea, fostul președinte al FORI.

Italienii cred că rușii au dreptate

În ce privește conflictul cu Ucraina, majoritatea italienilor cred că rușii au dreptate și că Putin a căzut în capcana războiului, deși nu a avut încotro. ”Tragic este că acolo se omoară frații între ei. În plus, rușii veneau în Italia ca turiști, inclusiv în Sardinia, unde sunt foarte mulți ruși bogați, care au cumpărat proprietăți. Și, din cauza războiului, li s-a interzis rușilor să mai vină aici, li s-au confiscat casele, unde lucrau sute de italieni, care au rămas pe drumuri, fără nicio compensare din partea Guvernului”, ne-a mai declarat fostul președinte al FORI, Rareș Cristea.

Ultimele stiri

  • A murit Mihai Leu. Mesajul emoționant al soției campionului: „Ai plecat, iubirea mea, dar nu și din inima mea”
  • Caricatura Zilei
  • Comunicat de presă PROMOTION UNIC CONSULTING SRL
  • Horoscop 2 iulie 2025 – Va fi o zi liniștită
  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Exit mobile version