AcasăPolitica80% dintre italieni, datori vânduți la Fisc. Noua putere pune piciorul în...

80% dintre italieni, datori vânduți la Fisc. Noua putere pune piciorul în pragul UE

Alegerile din Italia anunță o nouă Uniune Europeană

Victoria Alianței de Dreapta din Italia, condusă de Giorgia Meloni, nu ar trebui să surprindă pe nimeni. În ultimii 15 ani, italienii au ajuns în sapă de lemn, astfel că 80% dintre ei sunt datori vânduți la Fisc. Noua putere a promis amnistia fiscală, plafonarea prețurilor la gaze și, mai ales, renegocierea PNRR-ului și respect față de poporul italian, ceea ce înseamnă că Meloni va da cu pumnul în masă la Bruxelles.

Rareș Cristea, fost președinte al Federației Organizațiilor Românești din Italia (FORI), care locuiește de 23 de ani în Italia, ne spune că votul dat Alianței de Dreapta din această țară nu ar trebui să surprindă pe nimeni. De 15 ani, italienii sunt sărărciți sistematic, de guverne tehnocrate pe care nu le-au ales.

”Toată lumea de aici speră că tot ceea ce a fost în ultimii 15 ani, un dezastru provocat de cei aflați la putere care nu au fost aleși, pentru că am avut guverne tehnocrate, va fi înlăturat. Eu sunt aici de 23 de ani și am văzut cum italienii au ajuns într-o sărăcie lucie și sunt acum un popor distrus. Taxele au ajuns la un nivel insuportabil, iar 80% dintre italieni au datorii la Fisc. Eu sunt antreprenor în construcții și nu reușesc să pun un ban deoparte, pentru că taxele au ajuns la 56%. Așteptările italienilor de la Giorgia Meloni sunt foarte mari. Țara este la pământ. Dacă anul trecut plăteai la curent o factură de 130-150 de euro pe două luni, acum plătești 450-550 de euro, iar gazele s-au scumpit de patru ori. Meloni a promis că, în primul și în primul rând, va fi o amnistie fiscală, pentru că nu putem merge din datorie în datorie de la an la an. Nu reușim, avem familie, avem copii de crescut, nu este ușor. Dacă se va face această amnistie fiscală și vor pune, cum au promis, o taxă de 15% pe totalul banilor pe care un italian îi acumulează într-un an va fi excelent”, ne-a declarat Rareș Cristea, fostul președinte al FORI. Acesta a arătat că viața a ajuns atât de grea în Italia, încât mulți români au plecat de aici spre Anglia sau spre alte țări, ori s-au întors acasă.

Se schimbă relațiile cu UE

Giorgia Meloni nu face parte dintr-un partid extremist sau fascist, cum se tot spune, susține Rareș Cristea. Totodată, acesta consideră că italienii nu vor să iasă din UE, ci doar să schimbe relația cu Uniunea, cu accent pe respectul față de popoare.

”Italienii vor să mențină relația cu UE, dar vor să schimbe anumite chestiuni în PNRR-ul lor, să-l renegocieze, pentru că nu sunt destul de bune pentru Italia. Ursula von der Leyen se teme de rezultatul alegerilor din Italia pentru că în momentul în care un popor are un lider care pune punctul pe <<i>> puterea Bruxelles-ului nu mai este ca înainte. Azi-noapte, Georgia Meloni a ținut un discurs foarte simplu și a spus că nu va trăda poporul italian și țara. Deci este un lider, care s-a născut din cenușa politicii proaste făcute până acum în această țară”, a afirmat fostul președinte al FORI, Rareș Cristea. Potrivit acestuia, cazurile în care s-au ars steagurile Uniunii sunt izolate, însă italienii își doresc să fie respectați în UE și să iasă din impasul acesta, pentru că sărăcia a crescut foarte mult. ”Comunitatea Europeană trebuie să aibă respect față de popoare. Nu poți să-i spui de la Bruxelles italianului care face o brânză cu un lapte dintr-o zonă tradițională să nu mai folosească acel lapte și să facă doar un lapte praf sau să le spui italienilor să nu mai mănânce scoici de măsura nu știu care și să fie de la 8 cm în sus. Au o cultură diferită, iar dacă UE vrea să fie solidă trebuie să respecte cultura fiecărui popor. E ca și când le-ai spune românilor să nu mai mănânce sarmale sau ciorbă”, a afirmat Rareș Cristea, fostul președinte al FORI.

Italienii cred că rușii au dreptate

În ce privește conflictul cu Ucraina, majoritatea italienilor cred că rușii au dreptate și că Putin a căzut în capcana războiului, deși nu a avut încotro. ”Tragic este că acolo se omoară frații între ei. În plus, rușii veneau în Italia ca turiști, inclusiv în Sardinia, unde sunt foarte mulți ruși bogați, care au cumpărat proprietăți. Și, din cauza războiului, li s-a interzis rușilor să mai vină aici, li s-au confiscat casele, unde lucrau sute de italieni, care au rămas pe drumuri, fără nicio compensare din partea Guvernului”, ne-a mai declarat fostul președinte al FORI, Rareș Cristea.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.776 afisari

32 COMENTARII

  1. Doamna Marcu, bun articolul, dar când pomeniți de anumite date, ar fi bine să le și dați, ca să putem face și noi comparații. CÂT SUNT TAXELE LA MACARONARI? Pe forța de muncă, spre exemplu? T.V.A.-ul. Impozitul pe profit?
    56% ce reprezintă?

    Amuzantă este pretenția macaronarilor: păi dacă tu nu ai economie, cum de dai salarii uriașe la bugetari, că și ei au așa ceva și aproape la fel de mulți ca și noi, tot bine plătiți, nu ca la noi, cei drept. Făcând paralelele de rigoare, normal. Macaronarii repetă multe din greșelile țațichișilor.

  2. Nu se renegociaza nimic , s-ar deschide cutia Pandorei . Care majoritate a italienilor se pronunta in conflictul cu Ucraina ? Asta e guvern de stransura , nu -i apuca Craciunul . S-a jelit Nicholas Cezar si a sters-o , acum boceste Claudia …

    • Cate vax ai facut, 4? De cate ori si a băgat pu la tactu in ma ta ca nu te a AVO rtat? Eu inteleg ca iti pare rau, ca madam asta este împotriva lgbtq si nu mai poti merge in Italia sa iti umbli in traista.

      • Stefane , esti Mare , m-ai dibuit ca am facut 4 vax in nari si am facut incest cu tatuku si mamuku de oftica ca nu m-a AVO rtat . Plec in Cuba , ieri s-a legiferat casatoria intre persoanele de acelasi gen , gasesc un macho cu trabuc zburlit lung si o ardem ca-n paradis …..Viva suguiku , hasta la vista …..hihihihihi

    • Eu nu sunt ROMANOR , sunt di pi malu stang al Nistrului . Menya zavut KOSTIA . Kostia Bont Amore Sugiuk , agentul 000 , am biroul la wc-ul garii Tiraspol , ultima compartiment cu usa ( sunt discret in amor ) .

  3. gata au inceput papagalii de la romanika cleveteala de baragan. Romanul se pricepe la toate.De la jurnalist la cioban se tot dezbate seara de seara,catena,doctor pix si tevatura cu aceleasi personaje sumbre omniprezente la radiosant de 30 de ani.Romanika a inventat covrigul si toata omenirea alearga dupa acest covrig.Eu nu sunt ca ala de 25 de ani in Italia, sunt de 30. Italia e a saptea tara industrializata din lume. Unul din ciumetii care comenteaza mai sus le zice macaronari, atat pricepe neuronul lui. Ameriolacii saracesc Europa nu Putin sau razboiul acestui actoras cersetor cu vila la mare in Italia de 3,7 milioane euro.Un jmecheras care a imbrobodit mapamondul si cerseste arme la UE si americani. Germania si Italia, ptr cine vrea sa auda, prin embargoul provocat de american si englezi pierd cca 24 miliarde dolari prin blocarea investitiei de la polul nord, ARTIC 2 din Rusia. E doar un mic exemplu. America era in colaps. A salvat-o imbecilitatea din UE. Vand gazul lichefiat al arabilor din Qatar la europeni la preturi de asasini economici.Fufa aia de la UE nu vede unde s-a dus dolarul lingand la americani.Trebuie sa fi prost sau imbecil sa nu vezi aceste lucruri elementare.Giorgia Meloni e o lady care va face ceea ce impotentii dinaintea ei n=au fost capabili sa faca dupa multe guvernari. Romania trebuie sa alunge aceste lichele care au dus tara la iobagie si sa faca ce au facut englezii, ce fac ungurii,polonezii,italienii,cat de curand francezii,etc.

  4. Mint de sting, sunt Kostia , de cand m-o fatat mamuku n-am facut decat naveta Rabnita – Tiraspol si retur cu trinu . Mi-o datara impigatu un spit in torpedou cu o cizma italieneasca ca i-am furatara macaroanili din frijider , alti ligaturi n-am cu Italia , di 30 di ani fac navieta fara abonamient , am schimbatara multi nasi pi trin ca am stiutara sa-i inm uiez …..

  5. Sa ne suga ,,piticu,, toarsha ,,ursula suge poula,, lu nea bourla. Sa te ia dracu de taratura ordinara,paukeritza nenorocita. Mue ue si sa va duceti la dreaku toti degeneratii din varza de bruxelles.

    • Mi-a preparat domnisoara Livy niste varza cu stevie , un deliciu , halesc si merg sa-i execut din falci un potpuriu unui pitic superdotat ce ma asteapta sub pasarela garii Tiraspol , are creitari pa el , e vedeta circului …

  6. Sunt alintat Amore Kostyuska , ma bucur nespus ca astazi a fost aprobat in Cuba , prin referendum , casatorile intre persoanele de acelasi sex si mama surogat . Adio Rabnitu ,plec in Cuba sa-mi gasesc pe El Comandante si sa servesc un cubalibre in pozitia misionarului …..Pupici !

  7. Cotidianul . ro , 26 septembrie 2022 , ora 18:13 , articol de Calin Marchievici : ” Italia : un guvern ” periculos ” sau o marioneta a Bruxellesului ? ” .

  8. Bine ca se mareste numarul celor care bat cu pumnul in masa la Bruxelles; ca sa stie ca nu poate face chiar ce vrea. Nu toti sunt sclavi; bravo lor! Sper ca pumnul doamnei sa darame masa si sandramaua.

    • Livy , vrabiuta zgribulita , iar ai vise umede si te-ai sculat cu fata la perete ? Pumnul doamnei nu face doi bani , tine pamatuful cu care sterge praful de pe mese .

    • Livia , pasarica alba-n cioc / subtirica la mijloc , Italia are o datorie externa deloc de invidiat , d-aia este si cel mai mare beneficiar al fondului din cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta . Trebuie sa primeasca 191,5 miliarde de euro si a primit 24,9 miliarde ( doar 13 % din totalul banilor pe care Roma ii are de primit in cadrul PNRR ) . Cum crezi ca va putea obtine Meloni restul de 87 % daca face fite ? Dupa capsorul tau de cinteza necoafata , cine crezi ca va bate cu pumnul sa rastoarne masa cu macaroane si pizza , Meloni sau von der Leyen ?

  9. Ce de cinici insolenți sau prostiți pe aici! Românul are dreptate, puterea haitei este lupul, iar lupul este puterea haitei. Românii nu pricep că unirea este baza puterii. Lupul fără haita lui nu poate supraviețui, va fi ucis de leul de la Bruxelles. Leul este globalistul neomarxist miliardar, fiul lui Satan.Țineți cu poporul, ca să nu pieriți!

    • Prost oracolDe k.kat , lupul , leul , veverita si dihoru Kostea Sugiuk Tiraspol ……hihihihi

    • Bravo , bravo , sunt cantareata portugheza Amalia Rodrigues de Tiraspol , am numele de scena KOSTA LIVIA ……hihihihihihihihi……..iar m-am facut de cacao cu Meloneasa si Orbanel ……hihihihi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger