Cauta

Ambasadorul Adrian Zuckerman confirmă dezvăluirile „Național”

La ceremonia de semnare a Acordului interguvernamental dintre România şi Statele Unite, de la Departamentul Energiei, care a avut loc, vineri, ambasadorul SUA în țara noastră, Adrian Zuckerman a afirmat că țara sa vrea să construiască o autostradă și o cale ferată care să lege porturile Constanța, din România, și Gdansk, din Polonia.

Valoarea investițiilor în această lucrare uriașă este de aproximativ 8 miliarde de dolari.

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declarat Adrian Zuckerman.

Care este adevăratul plan al americanilor

Despre acest lucru, jurnalistul „National” Cătălin Tache a dezvăluit încă din 2017 marele pariu american „Gdansk-Constanta”.

„Putându-se vorbi de această dată, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, de declanșarea unui adevărat „Plan Marshall” pentru Europa Centrală și de Est. Iar „marele pariu” al Administrației Trump se bazează pe construcția autostrăzii Gdansk – Constanța, simbol al „eliberării” economice a mai multor țări de sub influența atotputernică de până acum a Germaniei și Franței”, scrie jurnalistul.

Continuând pe linia dezvăluirilor, Tache continuă: „Pe lângă proiectul construcției autostrăzii Gdansk – Constanța, strategii economici ai președintelui american Donald Trump pregătesc și o altă schimbare de macaz, urmând ca, de acum înainte, cel puțin doua treimi din marfa „Made in China” care ajungea în Europa prin Germania sau Olanda va fi preluată prin Portul Constanța! Desigur, unde vama va fi întărită prin „logistica” americană”.

Parteneriat strategic pentru securitatea energetică în regiune

Revenind la ceremonia de vineri, menționăm că, secretarul pentru Energie din SUA, Dan Brouillette, şi ministrul român al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, au semnat un proiect de acord interguvernamental pentru cooperare în vederea extinderii şi modernizării programului de energie nucleară civilă din România.

„Odată executat formal, acest acord istoric va pune bazele pentru ca România să utilizeze expertiza şi tehnologia SUA cu o echipă multinaţională care construieşte unităţile de reactor 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă şi unitatea de reactorare a reactorului 1. Acest acord subliniază importanţa parteneriatului strategic între Statele Unite şi România şi angajamentul nostru reciproc pentru securitatea energetică în regiune”, se arată într-un comunicat comun de presă al Secretariatului pentru Energie din SUA şi al Ministerului Economiei.

Citiți articolul integral pe AICI

Ultimele stiri

  • Germania a reintrodus controalele la vamă. EURO 2024 schimbă regulile acordului Schengen
  • Alege ce citești
  • ALEGERI 2024. Victoria lui Nicușor, înfrângerea tuturor!
  • Canicula a pus la pământ și fotovoltaicele. Duduie importurile de energie
  • Complexul de lux în care stă naționala Angliei
  • Cine va câștiga „Gheata de Aur” la Euro
  • Ultima decizie a alianței Opec: bună sau rea pentru prețul petrolului? “Analiștii se scarpină în cap”
  • Tarife pentru mașinile electrice din China. Ce mare brânză va face UE?
  • Se ascute lupta pentru ”agățarea” regenerabilelor de sistem. Licitațiile se amână cu un an
  • De ce dreapta nu va fi sperietoarea UE
  • Exit mobile version