AcasăPoliticaAmbasadorul Adrian Zuckerman confirmă dezvăluirile „Național”

Ambasadorul Adrian Zuckerman confirmă dezvăluirile „Național”

La ceremonia de semnare a Acordului interguvernamental dintre România şi Statele Unite, de la Departamentul Energiei, care a avut loc, vineri, ambasadorul SUA în țara noastră, Adrian Zuckerman a afirmat că țara sa vrea să construiască o autostradă și o cale ferată care să lege porturile Constanța, din România, și Gdansk, din Polonia.

Valoarea investițiilor în această lucrare uriașă este de aproximativ 8 miliarde de dolari.

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declarat Adrian Zuckerman.

Care este adevăratul plan al americanilor

Despre acest lucru, jurnalistul „National” Cătălin Tache a dezvăluit încă din 2017 marele pariu american „Gdansk-Constanta”.

„Putându-se vorbi de această dată, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, de declanșarea unui adevărat „Plan Marshall” pentru Europa Centrală și de Est. Iar „marele pariu” al Administrației Trump se bazează pe construcția autostrăzii Gdansk – Constanța, simbol al „eliberării” economice a mai multor țări de sub influența atotputernică de până acum a Germaniei și Franței”, scrie jurnalistul.

Continuând pe linia dezvăluirilor, Tache continuă: „Pe lângă proiectul construcției autostrăzii Gdansk – Constanța, strategii economici ai președintelui american Donald Trump pregătesc și o altă schimbare de macaz, urmând ca, de acum înainte, cel puțin doua treimi din marfa „Made in China” care ajungea în Europa prin Germania sau Olanda va fi preluată prin Portul Constanța! Desigur, unde vama va fi întărită prin „logistica” americană”.

Parteneriat strategic pentru securitatea energetică în regiune

Revenind la ceremonia de vineri, menționăm că, secretarul pentru Energie din SUA, Dan Brouillette, şi ministrul român al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, au semnat un proiect de acord interguvernamental pentru cooperare în vederea extinderii şi modernizării programului de energie nucleară civilă din România.

„Odată executat formal, acest acord istoric va pune bazele pentru ca România să utilizeze expertiza şi tehnologia SUA cu o echipă multinaţională care construieşte unităţile de reactor 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă şi unitatea de reactorare a reactorului 1. Acest acord subliniază importanţa parteneriatului strategic între Statele Unite şi România şi angajamentul nostru reciproc pentru securitatea energetică în regiune”, se arată într-un comunicat comun de presă al Secretariatului pentru Energie din SUA şi al Ministerului Economiei.

Citiți articolul integral pe AICI

author avatar
Eli Dan Davidescu
1.155 afisari

31 COMENTARII

  1. Buna asta sa vad si eu CDMN ala folosit la max pt care floarea intelectualitatii noastre a murit asa cum domnul Hitler l-a gandisi a visatt sa scurteze drumul dinspre Germania la Constanta. E bun ca devenim independenti energo in 10 ani. Iar legatura cu Marea Baltica leaga 5 natiuni
    SUA
    POLONIA
    SLOVACIA
    UNGARIA
    ROMANIA
    Era bun un Tgv.

    VIVAT SUA!
    VIVAT! VIVAT! VIVAT!

      • Eu ma opintesc , deja , la doua placute suedeze , nu pot sa galgai nici o lozinca , la final o sa zic Spasivo si Slava …..hihihihihi

  2. alt consilier sovietic cu fata de american, nu neam saturat sa lingem la cururi straine ?

    • In semn de pretuire pentru domnul Adrian Zuckerman , eu , CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , zis Kostea Sugiuk Bont 000 , ma ofer sa-l sarut patimas pe pupila ochiului dosnic maron si sa-i interpretez profesional menuete din Prokofiev la flautul zbarlit cu gusa . Slava !

  3. Frica mea mare este sa nu faca contract cu BECHTEL pt. construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Valoarea 8 miliarde de $!? euro? Ca pretinii noștri americani de la Bechtel ne-au mai luat 2 miliarde ca sa ne faca autostrada și nu ne-au facut nimic! Dar banii ni i-au luat ntegral plus penalizari ca nu le-am dat banii la timp.Adrian Născase autorul contractului pagubos pt. poporul român! PETROM privatizat cu 500 mil$ cînd valoarea reala era de 100 miliarde $, tot de Adrian Nascase cu tot cu rezervele subsolului României de petrol și gaze,ceva ce nici o țara de ăe glob nu a mai facut! În rest nu cred nimic din promisiunile mincinoase facute de ăștia! În 30 de ani ne-au trim. pe cap FMIu numa cu politici de austeritate,inchideri de fabrici, spitale ,privatizari prin lichidare! Taieri de salarii și pensii! Asta fac neoconiii! Ambasadoru trimis de Trump parca ar fi trimis de Obama!, zici ca e de la democrati nu de la republicani! Vedeti diferenta dintre zuckerman și cei din Polonia și Ungaria! Satanizarea PSDului singurul partid care a afcut ceva pozitiv/bun pt. români și slavirea peneleprelor care au facut numai politici de austeritate in cei 30 de ani in anii cind au fost la putere.1996-2000,CDRu 2009-2016-BOC,BĂȘINESCU.

      • Am avut un vis frumos , Transnistria era in NATO si Suvorov era in locul lui Stoltenberg , TE VISATI cateodata armasar din gloaba fara sa platesti nimic ….hihihihi

        • Dar chiar asa si este.Si sovieticii si-au construit cai ferate pe teritoriul tarii, acum ajunse la fiare vechi, cai ferate pe care vagoanele staliniste duceau graul din tara , dar si componente fabricate la CUG/Iasi pentru combinatul de la Krivoi Rog
          https://www.profit.ro/stiri/economie/exclusiv-cheltuielile-romaniei-fantoma-socialista-krivoi-rog-cresc-50-nicio-solutie-orizont-statul-datoreaza-bani-40-tiruri-calculatoare-felix-n-au-ajuns-niciodata-ucraina-18946065

          • gretosule invata sa citesti, componente fabricate la iasi au fost transportate pe cale ferata catre combinatul krivoi rog – e vorba de cale ferata nu de port si de se tranporta pe ea respectiv in ce directie de la scalv la stapan , ghici cine e sclavul in situatia asta bai ineptule?

          • Ba , boule , inepta e ma-ta ca a cedat la insistentele taurului , sclavete mancurt , ce-are ba capra cu varza si ne freci la melodii cu Krivoi Rogu lui mata -mare si bunelu ucrainian ? Se leaga Marea Neagra de Marea Baltica , marfurile din portul Constanta vor ajung la Gdansk si invers , o sa fie si o cale ferata si autostrada strategica . Intelege odata ce leaga , legate-ar ma-ta de lustra sa scape lumea de un scrintit !

          • offff……..hai sa-ti bai bashinosule – marfurile vor merge doar intr-o singura directie de la scalvii de la marea neagra la stapanii din marea baltica si pe urma caile ferate vor rugini ca nu vor amia vea nicio utilitate.

            se construieste infrastructura in interese straine nu in interese romanesti, pricepi?

    • SUA a pierdut! Si a pierdut cel mai rau razboi cu putinta pentru un imperiu, cel cu Afganistanul. Pentru ei este inceputul sfarsitului si sunt constienti de asta. Ei spera sa se redreseze cu o infuzie de capital. Singurii de la care mai pot lua, si doar cu japca, la momentul acesta sunt romanii pentru ca toti ceilalti le-au trantit usa in nas, exact ca imperiul roman cu dacii. Si evident vor lua dar asta nu-i va salva ci doar le va prelungi agonia! Ca ne place sau nu, Rusia a tacut si a facut la fel si China – adevaratul pericol la adresa omenirii. Inainte sa moara Nessusul sovietic i-a oferit camasa Herculesului american, iar Deianeira europeana l-a convins sa o imbrace. Iar noi suntem ca de obicei de partea perdantilor.

  4. Frica mea mare este sa nu fiu sodomizat in boschetii din spatele garii Tiraspol si sa nu fiu platit pentru prestatie !

  5. Tache , ma vad obligat , pentru a doua oara sa-ti adresez FELICITARI ! Diferenta de la cer la pamant intre tine si filfizonul de Valentin Boeru , d-asta iti iert din pacate , ai dibuit chichirezu din 13 iunie 2017 : ” Gdansk-Constanta , marele pariu american !” . Uite ca americanii sunt corecti , pe deasupra si bonusul cu Cernavoda , cine investeste miliarde de dolari pe ” praful ” asta in plina pandemie 2020 ? Ce idiot se mai indoieste ca zarurile au fost aruncate si pozitia strategica ne-a ajutat teribil in ecuatie ? Ce tara , cu conducatori zdraveni la cap , ar da cu piciorul la o asemenea oferta ? 80 de miliarde de la Uniunea Europeana , investitii masive din partea SUA , nu primesti de la nici o alta entitate de pe mapamond , ASTA A INSEMNAT LUMINA DIVINA A CONSENSULUI DE LA SNAGOV CAND CLASA POLITICA ROMANEASCA A DECIS SA ADERAM SI SA NE INTEGRAM IN UNIUNEA EUROPEANA SI IN NATO ! Adio coruptie , adio haos , adio baroni talhari rosii , PSD trebuie sa se reformeze din temelii , isi vor toci coatele in opozitie mult si bine , sunt prea mari interese in joc si nu-si permite nimeni sa dea vrabia din mana p-aia dupa gard , unde investeste Unchiul Sam s-a terminat cu balaceala balcanica , cu coruptie , ragaieli de mici si bere la pet , va fi stabilitate , seriozitate si mana pe munca pentru atingerea obiectivelor . ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

    • Nu da nimeni nicio vrabie, doar gazele, petrolul si, probabil, aurul ! Si, sa nu uit, sa cumpărăm multe, cat mai multe fiare vechi …

      • In Transnistria , n-avem gaz , petrol sau aur da avem vrabii maiastre si foarte multe fiare vechi , sa vedem daca imi da ceva la remat pe rabla de molotov din fundu gradinii ….

  6. logistica americana, insemna ca basecu si ai lui care controleaza portul constanta, a se citi moscova, iese din joc , o miscare buna

  7. Cotidianul.ro , azi , 10-10-2020 , ora 20:41 , articol de Calin Marchievici : ” Si Putin are problemele lui ”. Interesant ce spune jurnalistul Pat Buchanan pe blogul sau ( Putin s Got His Problems , Too ”.

    • Jigodiile stalisnit/nazste ale lui Iohannis/zucherman abat atentia. SDaca nu-i PSD e Putin.

  8. Dle Tache, ati crezut balivernele partenerului strategic prin gura lui zucherman? Sa fim seriosi! Mai mult de niste sepcute, minciuni si batai pe umar, nu cred ca vom primi. Sa fim realisti.

    • Dle Tache , stiu ca oricum nu credeti in balivernele mele , impreuna cu partenerul meu nestrategic Kostea Sugiuk , am ajuns sa ne prostituam pe caiet in boschetii din spatele garii Tiraspol . De cele mai multe ori primim pentru prestatie minciuni si ne alegem cu niste batai sora cu moartea . In timpul sodomizarilor si caftelii , cate un musteriu isi pierde basca si ii sugem motu resemnati . Sa fim realisti , e un mare risc sa mai fluturam steguletul curcubeu in zoopark .

  9. Ae vede cu ochiul liber.Evreul Zuckermann are in sange stalisnim nazismul.Fara sa s egandeasca cu prin fapte si vorbe compromite SUA acesta ,in declaratii este plin de elean stalinist. ACEST ADEVAR DESPRE AMBASADORUL SUA ESTE EXTREM DE GRAV. Cred ca evreii din Romania care au cazut victime stalinist/nazistilor(Rezolutie OSCE/2009) inteleg acum de ce familia de evrei comunisti Zuckermann au fost protejatii stalinistilot..Plecarea familiei Zuckerman in SUA a fost rasplata stalinist/nazsta pentru complictatea cu bestiile comuniste. Iata acum peste ani progenitura acestor evrei comunisti, Adrian Zuckermann recunoaste ca este comunist.Zuckermann Adrian, mizerabil zis ambasador SUA FACE PROMISIUNI COMUNISTE SPRE SATISFACTIA NAZIST/STALINISTILOR PNL/Iohannis. SUA sa scoata din Romania, tara victima a stalinismului pe comunistul Zuckerman. Si cand te gandesti ca acest individ ,evreu comunist este platit de comtribuabilii americani care urasc comunismul!

  10. In ce țara de lumea a treia asa cum suntem noi, a trecut SUA si a mai crescut iarba in urma lor? In nici o țara de pe globul pământesc. Nu zic ca dezvoltarea portului constanta si aceasta autostrada nu sunt binevenite, dar care sunt costurile pe care le plătim? Daca am fi trecuți ca al 51 stea pe tricolorul american, nu ar fi o problema, măcar pașaportul american iti da niste drepturi, dar daca ne costa toate bogățiile naționale, bani din impozite sa construim reactoarele, autostrada si înjumătățirea salariilor actuale, pentru a putea fi atractive de către firmele americane ce vor sa isi mute producția din China, imi da cu virgula. Cand au spus ca muta baza din Turcia la Kogălniceanu, am fost mulțumit in sinea mea, 10 mii de soldați sa isi cheltuie banii la constanta, înseamnă dezvoltare. Dar acum trebuie sa vedem si ce primim, nu doar sa oferim si sa cumpăram

  11. Rabdare si mahoarca , Zuckerman nu decide de capul lui , e implicat statul american , iarba crescuta in Coreea de Sud , Japonia si alte tari ajutate la reconstructie si dezvoltare nu se poate compara cu parjolul din Europa de Est . Politica lui Zuckerman e politica SUA , te deconspiri ca un prost ca esti troll in slujba unei tari straine , ceea ce afirmi despre ANBASADORUL SUA ESTE EXTREM DE GRAV si s-ar putea , cat de curand , ca I.P -urile din Transnistria sa fie interzise in presa romaneasca . Panimaesi ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger