AcasăPolitica1,9 milioane de euro, ajutor de stat pentru TAROM/Anunțul ministrului Grindeanu

1,9 milioane de euro, ajutor de stat pentru TAROM/Anunțul ministrului Grindeanu

1,9 milioane de euro, ajutor de stat pentru TAROM/Anunțul ministrului Grindeanu (sursa foto: Sorin Grindenau/Facebook)

Un anunț de ultim moment a venit de la social-democratul Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al Transporturilor în Executivul Ciucă.

Și vizează un ajutor de stat ce va fi acordat companiei TAROM.

„Am semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care acordăm TAROM un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro!

Prin suma acordată din bugetul Ministerului Transporturilor, TAROM își va putea acoperi prejudiciul cauzat de pandemia COVID 19, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020”, a anunțat Sorin Grindeanu, joi, 5 mai, pe pagina sa de Facebook.

Ce a mai anunțat ministrul Grindeanu

Oficialul guvernamental a amintit că măsura a primit undă verde din partea Comisiei Europene și că o altă solicitare venită din direcția aceleiași companii este în analiză.

„Comisia Europeană a autorizat această măsură și mai analizează, în prezent, o altă solicitare a TAROM pentru acordarea unui ajutor de restructurare în valoare de aproximativ 85 milioane euro”, a mai transmis Grindeanu.

Ce s-a aflat de la Comisia Europeană, la începutul acestei săptămâni

În prima zi a acestei săptămâni, mai exact pe data de 2 mai, dintr-un comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene reieșea că forul „aprobă o măsură de ajutor din partea României în valoare de 1,9 milioane EUR, menită să despăgubească TAROM pentru pagubele suferite din cauza pandemiei”.

În comunicat se menționau, între altele, și faptul că „din cauza restricțiilor impuse, TAROM a înregistrat o scădere semnificativă în ceea ce privește traficul și rentabilitatea în perioada relevantă”.

„În cadrul măsurii, ajutorul va lua forma unei injecții de capital. Comisia a evaluat măsura în temeiul articolul 107 alineatul (2) litera (b) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), care îi permite să aprobe măsurile de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a despăgubi anumite întreprinderi sau sectoare pentru daunele cauzate direct de evenimente excepționale, cum ar fi pandemia de coronavirus.

Comisia a constatat că măsura preconizată de România va compensa pagubele care sunt direct legate de pandemia de coronavirus. Aceasta a constatat, de asemenea, că măsura este proporțională, întrucât compensația nu depășește ceea ce este necesar pentru repararea prejudiciului”, a menționat aceeași sursă.

100 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger