AcasăPolitica100 de demisii la mișto

100 de demisii la mișto

Poate mai puține. Poate mai mult de 100. Oricum, demisii. PSD s-a înfrățit cu USR și a realizat momentul folcloric electoral „Iote, mamă, ce-ai votat!” Senatorii și deputații au stat la coadă să-și depună demisiile din Parlament. La mișto! La mișto!

Zic ei că e o formă de protest. O formă de ceva ce nimeni nu a înțeles prea bine ce e. Că, dacă își depun demisiile și nu duc mandatul până la capăt, nu mai pupă pensii speciale. S-or fi depus ele acum, dar intră în vigoare înainte cu o zi de lichidarea mandatului în curs. Tonul l-a dat Ciolacu, acest Emiliano Zapata al brigăzilor artistice de agitație cu priză la popor. El pueblo pobre y muy pobre. A dat exemplu. Sau s-a dat exemplu, că nici el nu face diferența prea bine. ‘j de meleoane de euro care se prăpădesc pe pensiile astea speciale ale parlamentarilor. Iar cu asta el nu e de acord, când poporul suferă de sărăcie. Mai bine fără, deși toată lumea știe că înghite în sec.

USR s-a prins de șmecherie și a sunat mobilizarea. Au apărut revoluționarii neamului și au format coadă. O coadă la depus demisii nici dracu’ nu a văzut, da’ se filma pentru știri și dădea bine reclama asta gratis în timpul campaniei. Numai că ei își depuneau demisiile pentru că PSD le-a blocat proiectul de lege. Tot ăla, tot ăsta cu desființarea pensiilor speciale. Ați înțeles? Nici nu trebuie, ce, reclama aia cu tipul care calcă pe o scândură și i se aprind luminile spre wc, unde, în loc să dea peste vasul de toaletă nimerește față în față cu prostata o înțeleg toți? Ce miștocăreală! Faci spectacol cu demisia când, legal și cu mult mai simplu este ca la sfârșitul mandatului să nu soliciți pensia? De ce nu și-ar fi depus demisiile toți, absolut toți, din prima zi de serviciu? Tot așa, în semn de protest față de orice. De ce nu și-au dat demisiile pentru că dormitul în bancă este incomod? Pentru că mâncarea de la restaurant e mai ieftină decât la cantina săracilor. Jignești tenul parlamentar cu un șnițel de doi lei? Sau cu o pensie de la 2.000 și până la 12.000 de lei? În locul lor, mi-aș fi retras candidatura pentru următoarele alegeri. Tot în semn de protest. Ce naiba, să-i învăț eu?

author avatar
Valentin Boeru
1.125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger