AcasăOldVitaminele te ajuta sa ai un bronz sanatos si de durata

Vitaminele te ajuta sa ai un bronz sanatos si de durata

Alimentele sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii si frumusetii pielii. Pentru un bronz frumos si sanatos se pot folosi si unele vitamine: de exemplu vitamina A ne ajuta sa ne bronzam fara sa ne inrosim.

Lipsa de vitamina A o recunoastem usor la persoanele care se inrosesc, fara a se bronza. Alimente ca: laptele, ouale, morcovii, spanacul etc. contin vitamina A, fiind recomandate in mod special acestor persoane. Lipsa vitaminei B2 din organism determina o pigmentare defectuoasa, iar prezenta normala a acestei vitamine intretine o buna circulatie a organismului si ajuta la o pigmentare buna. Vitamina B2 o putem lua din legumele verzi, lapte, branza, carne. Vitamina PP ne ajuta sa avem o piele fina  si sa capatam un bronz placut, evitand consecintele neplacute  ale actiunii soarelui asupra pielii. Aceasta vitamina o puteti gasi in peste, ficat, carne. Beta-Carotenul este esential pentru sanatatea tegumentelor si mucoaselor. Pentru a evita sa avem o piele aspra, crapata sau cu scoame asigurarea necesarului de beta-caroten este obligatorie. Sursele alimentare sunt: morcov, mango, rosii, pepene galben. Un puternic antioxidant este vitamina E, aceasta vitamina are rol protector la nivel celular, blocand actiunea nociva a radicalilor liberi. Aceasta are numeroase beneficii asupra pielii, unul dintre ele fiind fotoprotectia. Un alt fitonutrient care mentine bronzul este licopenul, pe care il gasim in pepenele rosu, grepfrut sau rosii. Are un efect antioxidant si antiinfectios, mentinand sanatatea pielii.

Importanta regimului alimentar pentru sanatatea pielii

Preocuparile noastre pentru a avea un bronz cat mai reusit se limiteaza uneori in mod gresit numai la grija pentru produsele cu protectie solara, fara sa tinem seama de ingrijirea intregului organism. Vom avea grija sa nu obosim ficatul si stomacul, evitand pe cat posibil alimentele greu digerabile, mancarurile cu sosuri, ciocolata, alcoolul, conservele. Sunt de preferat mancarurile mai usoare: carnea si pestele la gratar, salate, legume si fructe, branza. Evitand alcoolul asta nu presupune sa nu bem lichide nealcoolizate; din contra acestea sunt foarte necesare pentru eliminarea prin transpiratie a toxinelor din organism. Nu este bine sa mergeti la plaja dupa ce ati urmat un tratament de lunga durata. Daca este vorba de medicamente  cu actiune fotosensibilizanta sau fototoxica, pot aparea eriteme, urticarii, eczeme. Astfel de medicamente sunt sulfamidele (de obicei cele prescrise diabeticilor), barbituricele folosite in insomnii, antihistaminicele prescrise in tratamentul alergiei. In ceea ce priveste alimentatia si aceasta poate modifica actiunea unui medicament; deci, daca continuam sa luam unele medicamente trebuie sa supraveghem alimentatia, sa respectam orele de masa, iar acestea sa fie cat mai echilibrate. Apa sa o bem in cantitati cat mai mari, iar expunerea la soare sa fie cat mai rationala.

CASIANA STEFAN, estetician

author avatar
National
694 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger